Mas Glosset, una empresa familiar ubicada a Marganell, un petit poble al peu de la muntanya de Montserrat. La seva tradició de venda del mató i els formatges va començar amb la iaia Roseta, quan pujava a vendre mató i quatre gallines a Montserrat a les 4 del matí.
Més endavant, l’avi Josep ja va començar a distribuir quatre matons per Barcelona i mica en mica la empresa es va anar ampliant, així com la gamma dels seus productes: formatge fresc, flams, pastís de formatge, iogurts,…
Més recentment, han donat un pas més començant amb la venda online del seu mató. En la seva pàgina podreu trobar, a part de les seves elaboracions, una selecció de formatges curats Muntanyola, elaborats per la fundació Ampans i els quals tenen diferents formatges guardonats al World Cheese. També us ofereixen els formatges de Bauma, artesans de Borredà, amb uns dels seus formatges guanyador del làctium medalla d’or.
Com fan el formatge
Primer fan bullir la llet en un pasteuritzador i un cop bullida es posa en una gran cubeta d’acer inoxidable per tal que es refredi. Li afegeixen el quall i el fan reposar durant uns minuts. Aleshores el tallen manualment fins a aconseguir el gra òptim.
Un cop emmotllat dins la terrina, s’acaba d’escórrer i es refreda, llest per menjar-se’l a cullerades.
Especialitats formatgeres
Mas Clotet té un ampli assortit d’especialitats làctiques: mató en tovalló o granulat; llet fresca; iogurts naturals, de cabra o de fruits del bosc; flam d’ou, de mató, de formatge, de cafè; pastís de formatge, formatge fresc, formatges de vaca, cabra i ovella, i una selecció de formatges autòctons curats com el Muntanyola, de Sant Salvador de Guardiola, i els formatges de Bauma, artesans de Borredà. A més, també comercialitzen mel.