recepta-arros-caldos-escamarlans

Un sabor que us deixarà bocabadats

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 escamarlans de Cepromar
  • Un grapat de cloïsses i musclos (8 i 4, aprox.) de Cepromar
  • 1 ceba picada o ratllada (mitjana i, si és petita, 2)
  • 2 grans d’all picats
  • 1 culleradeta de julivert picat
  • 1 tomàquet ratllat
  • 8 calamarsets o 2 sípies mitjanes o 2 calamars (tallats a dauets)
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre
  • Una mica de sucre per al tomàquet , per treure’n l’acidesa
  • 100 g d’arròs bomba per persona
  • 1 l de fumet de peix

 

Elaboració de la recepta

  1. En una cassola amb oli, salteu els escamarlans i els calamarsets i retireu-los.
  2. Afegiu-hi l’all picat (que no arribi a enfosquir-se) i, tot seguit, el julivert.
  3. Poseu la ceba a coure lentament.
  4. Afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho concentrar.
  5. Afegiu-hi l’arròs i remeneu-ho.
  6. Mulleu-ho amb el fumet i salpebreu-ho.
  7. Deixeu-ho bullir 10 min; a mitja cocció, afegiu-hi els musclos i les cloïsses.
  8. Incorporeu-hi els escamarlans i els calamarsets.
  9. Retireu-ho del foc, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho reposar 2 min.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Brut Nature Elaboració Artesana Reserva de Cava Jaume Giró i Giró. Amb bon despreniment de finíssimes bombolles, és molt pàl·lid deixant un groc amb notes verdoses. En nas és molt floral i afruitat: notes de poma, préssec, fruites tropicals, pinya i cítrics amb una nota de plàtan. En boca és molt sec i fresc, cremós i amb cos, amb certa acidesa que li aporta vivacitat i frescor. La criança com a Reserva afegeix unes sensacions finals que persisteixen en el temps.

elaboració-artesana-reserva-cava-jaume-giro-i-giro

Recepta extreta de: https://www.cuina.cat/receptes/arros-caldos-d-escamarlans_21060_117.html