Benvinguts/des gourmets, avui us portem l’arròs amb bledes i cargols.
Un plat per servir calent i ben caldós
Prepareu la cullera i la gana perquè avui farem arròs amb bledes i cargols V de Gust! Un plat per servir calent i ben caldós que gaudirem juntament amb un vi negre Mimat de Giró Ribot! Bon profit!
Ingredients per a l’arròs amb bledes i cargols
- 1 kg. de cargols V de Gust
- 1/2 kg. de pollastre trossejat
- 300 gr. d’arròs
- 200 gr. de bledes
- 1 patata tallada a daus
- 1/2 ceba
- 1 culleradeta de farina
- 1 pessic de pebre vermell
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració de la recepta
- Fem el sofregit de pollastre
- Sofregim el pollastre trossejat en una cassola. Quan estiguin daurats, hi afegim, la patata tallada a daus i la mitja ceba.
- Afegim les bledes
- Després, hi afegim les bledes esbandides i tallades a trossos. Les ofeguem juntament amb els altres ingredients, fins que quedin ofegats.
- Afegim els cargols
- Seguidament, afegim els cargols ja nets, el pebre vermell dolç i la culleradeta de farina.
- Afegim aigua i portem a ebullició
- A continuació, aboquem l’aigua necessària, deixant-ho bullir, fins que els cargols s’hagin cuit, (de 20 a 30 minuts).
- Afegim l’arròs
- Transcorregut aquest temps hi afegirem l’arròs, deixant-lo coure novament fins que estigui cuit, (de 15 a 20 minuts).
- Aquest plat se serveix calent i molt caldós!
Maridatge per l’arròs amb bledes i cargols
L’arròs amb vi negre. Per això, podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre Mimat de Giró Ribot, un vi de color cirera picota amb reflexes violacis d’alta intensitat. A més, en copa mostra una bona densitat i una llàgrima abundant. Intens, molt expressiu, predominen les notes de fruits del bosc. En una segona capa apareixen notes balsàmiques de sotabosc, embolcallades per pinzellades de la criança en roure, que li confereixen complexitat. Així mateix, entrada suau, omplint tot el seu pas per boca. Els tanins són madurs i mostren un caràcter sedós i envellutat. Al retrogust es produeix una explosió de fruites confitades. Per acabar, el final de boca és persistent amb una lleugera amargor que li confereix longitud.
Font: The Cook Monkeys
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!