Un sabor intens i afruitat

Plat que podeu trobar ja elaborat per Mas El Guiu.

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 4 cuixes d’ànec
  • 2 cebes
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 3 tomàquets
  • 4 peres
  • Vi ranci
  • Oli i farina

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer de tot agafeu els talls d’ànec els salpebreu i ens enfarineu per, posteriorment rostir-los en una cassola a foc fort. D’aquesta manera aconseguireu que quedin més tous de dins. Quan estiguin tots cuits els reservem.
  2. Tallem la ceba, la pastanaga i el porro ben petits i els sofregim a la cassola amb el mateix oli on hem rostit l’ànec.
  3. Quan la verdura estigui una mica durada, hi afegim els tomàquets pelats i tallats ben petits, i ho deixem a foc lent uns minuts.
  4. Abans d’afegir-hi l’ànec i posem una mica d’aigua ho triturem.
  5. Col·loquem l’ànec a la cassola i hi aboquem mig gotet de vi ranci, deixem evaporar l’alcohol i seguidament i afegim una mica d’aigua, de tal manera que l’ànec quedi gairebé cobert.
  6. Deixem la cassola a foc lent i procurem que no falti aigua durant la cocció.
  7. Mentrestant pelem i tallem les peres.
  8. Després de mitja hora, dependrà de la peça d’ànec, col·loquem les peres a la cassola al voltant de l’ànec i ho deixem coure un quart d’hora més fins que veiem que les peres estiguin cuites.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mudèfer de Vins La Botera, un vi que mostra una superfície brillant i nítida d’un color vermell robí i aroma intens.

Recepta extreta de: https://elfarcell.weebly.com/sortit-del-forn/anec-amb-peres