amanida-tomaquet-rucula-parmesa-oli

Una amanida fresca i divertida

 

Ingredients per a la recepta

  • 300 grams de ruca
  • 200 grams de formatge parmesà en un tros
  • 8 tomàquets cherry
  • 1 culleradeta de mostassa
  • 1 culleradeta de vinagre balsàmic
  • 1 culleradeta de mel
  • sal
  • pebre negre

 

Elaboració de la recepta

  1. Renta les fulles de ruca i les disposes a l’enciamera com si fos un llit.
  2. A continuació talla el formatge parmesà en làmines molt fines, per això pots utilitzar el pela patates, i reparteixes el formatge sobre la ruca.
  3. En un bol a part introdueixes el vinagre, la mel i la mostassa i seguidament el bats, mentre li dones voltes, afegeix lentament l’oli d’oliva i el salpebres a continuació.
  4. Finalment ja pots abocar aquest amaniment sobre l’amanida, prepara els tomàquets tallats per la meitat i els distribueixes per sobre.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb aigua 500 gotes de Sant Aniol, un envàs de 25cl, Sant Aniol recull tota la puresa i propietats de l’aigua volcànica en un elegant i estudiat disseny, aportant un toc de distinció al plaer de beure una aigua equilibrada i de sabor depurat.

500-gotes-sant-aniol

Recepta extreta de: http://www.elaceiteolivavirgen.com/2014/07/disfruta-de-las-ensaladas-de-verano-con.html