Una fantàstica amanida que no us deixarà indiferents
Ingredients per a la recepta
- 200 grams de mesclum o bouquet d’amanida
- 160 grams de formatge tendre de cabra de la Formatgeria Mas Rovira
- 100 grams de pasta
- 8-10 tomàquets cherry
- 1 ou
- Pa ratllat
- Cruixent de pa cracker
- Oli d’oliva
- Sal
Per al guarniment
- 1 ½ c / s de pasta d’olives de La Gaeta
- 1 c / p de melmelada de pebrots
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Elaboració de la recepta
- Posa una olla amb aigua a escalfar per fer la pasta, quan arrenqui el bull s’afegeix la sal i tot seguit la pasta, cou el temps que indiqui el paquet o fins que estigui al dente, baixant la temperatura a foc mitjà. Quan la pasta estigui feta, refreda en un colador i deixant-li caure aigua freda de manera suau.
- Mentre es fa la pasta, talla el formatge rulo de cabra, primer a rodanxes, si és el mini fes dos trossos de cada rodanxa, si és el normal pots fer quatre trossos de cadascuna. Bat un ou amb una mica de sal i prepara dos plats més, un amb pa ratllat i un altre amb el cruixent pa cracker.
- Passa les porcions de formatge per l’ou batut, a continuació pel pa ratllat, seguidament per l’ou batut una altra vegada i finalment pel cruixent pa cracker. Posa una paella amb oli d’oliva a escalfar i fregeix el formatge de cabra, fes-ho a foc fort perquè es dauri ràpidament i no es ‘consumeixi’ el formatge, quan ho retiris, pósalo sobre paper de cuina absorbent.
- Prepara les fulles verdes i els tomàquets, rentant i tallant-los per la meitat. Finalment prepara el guarniment, barreja el tapenade amb la melmelada i afegeix oli d’oliva fins a obtenir un amaniment lleuger, prova-ho per si fos necessari afegir sal.
- Serveix en els plats el mesclum, la pasta, els tomàquets i finalment reparteix el formatge de cabra arrebossat. Just abans de servir, rega amb el guarniment de tapenade i pebrots confitats. Bon profit!
Maridatge
Podeu acompanyar amb un cava Brut Nature de Mussons Vins, un producte fàcil, de paladar fresc, sec, sedós i equilibrat amb una evolució àcida però elegant i persistent.
Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2010/08/20/ensalada-con-queso-de-cabra-rebozado/