Amanida de cabdells a la planxa amb alvocat i iogurt de cabra

Amanida de cabdells a la planxa amb alvocat i iogurt de cabra

Un plat saludable i deliciós

Avui toca cuidar-se amb una amanida de cabdells de Petit Plà a la planxa amb alvocat i iogurt de cabra de la Formatgeria de Clua! Un plat saludable i deliciós que maridarem amb un vi Vinya del Metge de Cellers d’en Guilla! Salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 cabdells d’enciam de Petit Plà
  • 1 ou
  • Mig alvocat
  • 60 ml de iogurt de llet de cabra de la Formatgeria de Clua
  • 2 ml de suc de llimona
  • All granulat al gust
  • 1 pa de fogassa artesà a llesques (integral, de sègol…)
  • Julivert fresc
  • Pebre negre
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

 

Elaboració de la recepta

  1. Rentem els cabdells
    • Rentem els cabdells, retirant les fulles més externes si estiguessin danyades, i tallem la base amb cura sense arribar a separar les fulles. Rentem també el julivert, assecar i picar.
  2. Coem l’ou
    • Coem l’ou fins deixar-lo a punt desitjat, uns 8 minuts si ens agrada amb el rovell poc quallada, no més d’11 perquè no es torni massa fosc. Pelem quan no cremi massa i reservem.
  3. Cuinem els cabdells
    • Tallem els cabdells per la meitat, longitudinalment. Escalfem una mica d’oli d’oliva en una paella o planxa antiadherent i cuinem els cabdells començant pel costat de el tall, fins que es daurin bé.
  4. Tallem el pa
    • Tallem la llesca de pa en daus. Si ens agrada més cruixent, podem torrar primer. És una bona recepta per aprofitar sobres de pa de qualitat que s’hagi quedat massa dur.
  5. Tallem l’alvocat
    • Obrim l’alvocat i el tallem per la meitat. Separem l’os i tallem em rodanxes fines, o en daus.
  6. Fem la salsa
    • Batem el iogurt amb el suc de llimona, all granulat al gust, una mica de sal i pebre i una mica d’oli d’oliva verge extra.
  7. Muntem el plat
    • Muntem el plat col·locant un llit d’alvocat, afegir els cabdells, l’ou partit per la meitat o tallat a quarts i el pa. Afegim el julivert i l’amaniment de iogurt. Donem un últim cop de pebre negre acabat de moldre.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un vi Vinya del Metge de Cellers d’en Guilla, un vi de color rosa pàl·lid amb reflexes metàl·lics que li ressalten la brillantor, en nas trobem una gran intensitat de préssec i aranja donant així un vi suau i fresc que podem gaudir amb amanides, arrossos i pastes.

Vinya del Metge

Vinya del Metge

Recepta extreta de: https://www.vitonica.com/recetas-saludables/ensalada-de-cogollos-a-la-plancha-con-aguacate-y-yogur-de-cabra-receta-saludable