El domini de les dones a les cuines dels millors restaurants i emprenen projectes culinaris de gran prestigi va a l’alça. Coneixem la xef Núria Bonet, de gran referència dins la cuina pirinenca que situa els seus projectes de gran altura i nivell.

La cuina pirinenca de la xef Núria Bonet

Bonet va formar-se a l’escola Joviat de Manresa, però d’origen és de Bellver de la Cerdanya. Al llarg de la seva vida laboral abans d’emprendre projectes va passar per la Torre del Remei de Bolvir, va fer un stage a El Bulli i va ser resposanble de cuina de l’hotel Berga Park durant quatre anys. Però, com a casa enlloc, i va obrir el seu primer restaurant, Ca La Núria l’any 2010 a Bellver.

nuria bonet

Al cap de cinc anys, va expandir Ca La Núria, amb el segon establiment a Puigcerdà junt amb el seu marit, August Dalet, que també és cuiner. Tanmateix, els seguidors de Bonet prefereixen anar a la Bellver, ja que a Puigcerdà compta amb un client més de cap de setmana.

El projecte de Ca la Núria és molt personal on s’aposta per la cuina pròxima, tècnica i amb molt de sentiment. L’arrel amb els seus origens són molt intensos i importants per a Bonet. I així ho mostra amb la seva cuina que ha arribat a situar el seu projecte com a una cuina pirinenca de gran altura.

Cuina pirinenca d’altura

Bonet toca una cuina catalana amb producte de mercat perquè li agrada tocar de ben aprop el producte de proximitat. La cuina és de temporada i sincera, d’aquí que vulgui apostar per comprar en mercats.

El plat estrella són els raviolis de cua de bou amb salsa de parmesà, creat i fet per Bonet en tot el seu procés d’elaboració. També ho són els pèsols negre amb cansalada confitada, les galtes de porc i la terrina de xai.

El que li agrada a la Núria és estar a la cuina, tot passa per a ella, des de la idea fins a l’elaboració i el plat final. Mostra una gran felicitat a l’hora de treballar i el compromís amb el millor producte català.

El paper de Bonet és molt important, igual que el d’altres dones pioneres en la gastronomia com a xef referència. En el Fòrum Gastronòmic del 2019 nombroses xefs van fer referència a la lluita per l’oportunitat de les cuineres. La xef Lucia Freitas, va expressar la necessitat de donar la confiança a les dones.

Et recomanem:

Susana Aragón, una xef de referència