Boníssima i saludable

 

Ingredients per a la recepta

  • Bulgur gruixut d’Eco-Salim, 1 got
  • Aigua, 2 gots i mig
  • Sal
  • Tomàquet, 1
  • Ceba, 1 petita
  • Pebrot vermell, 1 petit
  • Pebrot verd, 1 petit
  • Pastanaga, 1 gran
  • Oli d’oliva verge extra, 2 cullerades
  • Vinagre de poma d’Arantast, 1 cullerada
  • Julivert fresc (opcional)
  • Maionesa o veganesa (opcional)

 

Elaboració de la recepta

  1. Comencem coent el bulgur i això ho farem com si fos arròs, posem a escalfar l’aigua en un cassó, quan comenci a bullir afegim una mica de sal -no molta, ja que si cal ja rectificarem el punt de sal al final-, i afegim el bulgur. Esperem a que arrenqui el bull de nou i baixem el foc per mantenir el bull. Ho deixem cuinant 20 minuts, encara que no està de més fer una ullada a les instruccions del paquet, que ens dirà el temps necessari per a aquesta mida de gra.
  2. Un cop cuit el bulgur, el passem a un colador i el esbaldim sota un raig d’aigua freda per refrescar-lo i tallar la cocció.
  3. Mentre s’està coent el bulgur, rentem i pelem les hortalisses que sigui necessari pelar, les tallem a trossets petits juntament amb el julivert si es el fem fora, les posem en la mateixa font que anem a servir la nostra ensaladilla de bulgur, i amanim amb sal , oli d’oliva verge extra i vinagre.
  4. Quan estigui llest el bulgur i el haguem refrescat completament, ho afegim sobre la vinagreta, barregem bé, rectifiquem de sal si fos necessari i servim.
  5. Podem servir tal qual, o acompanyada amb una mica de maionesa o veganesa, que jo us recomano servir a part perquè el que vulgui es la serveixi al seu gust, ja que simplement amb la vinagreta ja està bonssima.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb una sidra Eth Paom d’Arantast, una sidra elaborada en barrica de castanyer. La sidra més fina i deliciosa. Té un olor molt afruitat i agradable, bon equilibri entre aromes més dolces i una amargor poc dominant. Amb el punt just de CO₂ natural.

Recepta extreta de: https://www.elespanol.com/cocinillas/recetas/saludables/20160115/ensaladilla-bulgur-facil-receta-paso/1000379012096_30.html