dc9e231f652301f80ea8e901bd9ec18a_Generic

Segons la Federació Espanyola d’Alimentació i Begudes, Catalunya està entre els set llocs que més exportacions realitza a nivell agrícola dins del continent europeu. El cas és que una gran part d’aquestes produccions, surten del país català, on sobretot s’especialitzen i se centren en l’exportació de productes de conreu, especialment relacionats amb les vinyes.

Demandes destacades

Aquesta és la principal demanda de països externs, cosa que s’ha convertit un mercat molt potencial per a Catalunya, no només per la qualitat i quantitat que disposa en les seves terres, sinó pel prestigi que ha assolit en els últims anys, sent una de les capdavanteres del món vinícola.

Més enllà de la demanda que pugui haver-hi cal destacar que les principals destinacions són a països nòrdics, on les condicions climàtiques no els permeten tenir un adequat manteniment per cultivar en òptimes condicions. A més, una de les altres demandes destacades són els productes extrets de la ramaderia, com alguns formatges i productes làctics.

Gran potencial econòmic per a Catalunya

La agroindustria és “un gran motor” de l’economia en tot el territori espanyol i és generadora d’ocupació i riquesa, va afirmar el president, qui advoca per mantenir l’aposta de FIAB i les seves empreses per la internacionalització, la innovació, l’ocupació i el talent amb la finalitat d’aconseguir els objectius marcats per 2020.

Com a bases d’èxit, va ressaltar que els aliments i begudes espanyols tenen valor afegit, innovació, qualitat i seguretat, degut a la seva llarga tradició al món agroalimentari, especialment a comunitats com Catalunya

Segons les dades del FIAB, el sector va tornar a marcar una xifra rècord en 2016 amb una facturació de 96.400 milions d’euros, un creixement nominal de l’1,3 % que consolida el seu lideratge i supera els nivells previs a la crisi.

El valor afegit brut va sumar 29.400 milions d’euros, xifra que representa el 3 % del PIB espanyol i del 21 % de la indústria manufacturera, va especificar. Quant a les exportacions, van ascendir a 27.500 milions d’euros l’any passat, un 8,4 % més interanual, amb un superàvit que va millorar un 21 %, fins a 7.250 milions d’euros.