Per combatre la calor
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 403 g de pit de pollastre rostit
- 50 g de blat de moro en gra torrat
- 140 g de brots d’espinacs
- 200 g de maduixa
- 100 g de formatge tendre de cabra de la Formatgeria Mas Rovira
- 80 ml d’oli d’oliva verge extra
- 60 ml de vinagre de vi negre
- 1 cullerada de mel
- Sal
Elaboració de la recepta
- En el cas de no tenir restes de pollastre rostit, comprarem pit de pollastre i la farem a la planxa amb un rajolí d’oli d’oliva. Deixarem refredar i picarem amb unes tisores a trossos menuts. Si tenim pit rostida procedirem a tallar-la de la mateixa manera.
- En un bol per amanides disposarem els brots tendres d’espinacs i créixens, li afegirem els trossos menuts de pollastre rostit i el blat de moro torrat.
- Rentem i tallem les maduixes en làmines o en rodanxes i les afegim a la nostra amanida, després tirem petites cullerades del formatge fresc de cabra, jo en el nostre cas el templamos uns segons al microones perquè quedés més fos i li donés un punt temperat a la amanida. Salem.
- Preparem la vinagreta unint l’oli d’oliva verge, el vinagre i la mel. Batem amb unes varetes i aboquem sobre l’amanida. Servim ràpidament.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Celler Vell Brut Nature Reserva del Celler Vell, un cava de color daurat brillant. Bombolla molt fina i persistent. Aroma atractiu i elegant, amb bons tocs de fruita i de criança. Ampli, fresc i sec. Perfecte equilibri per a l’equació perfecta: cos i lleugeresa.
Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-ensaladas/ensalada-de-fresas-con-pollo-queso-fresco-de-cabra-y-kikos-receta