Per combatre la calor
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 403 g de pit de pollastre rostit
- 50 g de blat de moro en gra torrat
- 140 g de brots d’espinacs
- 200 g de maduixa
- 100 g de formatge tendre de cabra de la Formatgeria Mas Rovira
- 80 ml d’oli d’oliva verge extra
- 60 ml de vinagre de vi negre
- 1 cullerada de mel
- Sal
Elaboració de la recepta
- En el cas de no tenir restes de pollastre rostit, comprarem pit de pollastre i la farem a la planxa amb un rajolí d’oli d’oliva. Deixarem refredar i picarem amb unes tisores a trossos menuts. Si tenim pit rostida procedirem a tallar-la de la mateixa manera.
- En un bol per amanides disposarem els brots tendres d’espinacs i créixens, li afegirem els trossos menuts de pollastre rostit i el blat de moro torrat.
- Rentem i tallem les maduixes en làmines o en rodanxes i les afegim a la nostra amanida, després tirem petites cullerades del formatge fresc de cabra, jo en el nostre cas el templamos uns segons al microones perquè quedés més fos i li donés un punt temperat a la amanida. Salem.
- Preparem la vinagreta unint l’oli d’oliva verge, el vinagre i la mel. Batem amb unes varetes i aboquem sobre l’amanida. Servim ràpidament.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Celler Vell Brut Nature Reserva del Synel’nykove Celler Vell, un cava de color daurat brillant. Bombolla molt fina i persistent. Aroma atractiu i elegant, amb bons tocs de fruita i de criança. Ampli, fresc i sec. Perfecte equilibri per a l’equació perfecta: cos i lleugeresa.
Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-ensaladas/ensalada-de-fresas-con-pollo-queso-fresco-de-cabra-y-kikos-receta