Per combatre la calor

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 403 g de pit de pollastre rostit
  • 50 g de blat de moro en gra torrat
  • 140 g de brots d’espinacs
  • 200 g de maduixa
  • 100 g de formatge tendre de cabra de la Formatgeria Mas Rovira
  • 80 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 60 ml de vinagre de vi negre
  • 1 cullerada de mel
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. En el cas de no tenir restes de pollastre rostit, comprarem pit de pollastre i la farem a la planxa amb un rajolí d’oli d’oliva. Deixarem refredar i picarem amb unes tisores a trossos menuts. Si tenim pit rostida procedirem a tallar-la de la mateixa manera.
  2. En un bol per amanides disposarem els brots tendres d’espinacs i créixens, li afegirem els trossos menuts de pollastre rostit i el blat de moro torrat.
  3. Rentem i tallem les maduixes en làmines o en rodanxes i les afegim a la nostra amanida, després tirem petites cullerades del formatge fresc de cabra, jo en el nostre cas el templamos uns segons al microones perquè quedés més fos i li donés un punt temperat a la amanida. Salem.
  4. Preparem la vinagreta unint l’oli d’oliva verge, el vinagre i la mel. Batem amb unes varetes i aboquem sobre l’amanida. Servim ràpidament.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Celler Vell Brut Nature Reserva del Celler Vell, un cava de color daurat brillant. Bombolla molt fina i persistent. Aroma atractiu i elegant, amb bons tocs de fruita i de criança. Ampli, fresc i sec. Perfecte equilibri per a l’equació perfecta: cos i lleugeresa.

Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-ensaladas/ensalada-de-fresas-con-pollo-queso-fresco-de-cabra-y-kikos-receta