recepta-alberginies-mel

Un fregit clàssic i deliciós

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 albergínies (si són blanques millor, són menys amargues)
  • Oli d’oliva verge extra
  • Mel de Capell al gust
  • Sal
  • Farina de cigrons o de blat per arrebossar
  • Un miqueta de cibulet fresc per decorar

 

Elaboració de la recepta

  1. Tallar les albergínies de la manera que més t’agradi (rodanxes, llesques llargues), però que quedin ben fines, i ficar-les en remull en un bol amb aigua i sal durant una hora, aprox.
  2. Tapa-les amb un drap perquè no surin i els hi doni l’aire. S’oxiden i agafen un color lleig.
  3. Al cap d’aquesta estona, mulla i asseca en un drap de cuina.
  4. Posa una paella al foc o una cassola amb abundant oli d’oliva verge extra. No escatimis ni en oli ni en la qualitat del mateix en els fregits.
  5. Quan estigui ben calent l’oli, les passes per farina, procurant que no quedin grumolls ni pegats, i les fregeixes relativament ràpid a un foc més aviat fort.
  6. Finalment les poses a un plat amb paper de cuina perquè s’escorri l’oli sobrant i les serveixes ben calentes amb un rajolí de mel per sobre i una mica de julivert o cibulet.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Rusca Honey Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa artesana de color daurat fosc amb un toc vermellós, lleugerament tèrbola. Amb espuma de color blanc lleugerament trencat, i bombolla fina. Olors de resines, eucaliptus i herba fresca, degut al dry hopping amb llúpol columbus. També és evident l’olor a mel i pa. Cos mig i efervescència fina. Equilibri entre la dolçor de la mel i els malts, i l’amargor del llúpol. Gustos a pa, cereals i un toc evident de mel cap al final.

bripau-rusca-cervesa

Recepta extreta de: https://www.atable.es/receta/frituras-clasicas-las-berenjenas-a-la-miel/