parc agrari llobregat

Terres catalanes importants

Un dels parcs agraris més grans de Catalunya, el Parc Agrari del Baix Llobregat, ha tingut molts episodis els quals les previsions l’han situat fora de l’existència, ja que se li ha donat en moltes ocasions els dies comptats. És per aixo, que havent passat els anys, el Parc sembla que s’ha estabilitzat, i a la vegada els pagesos que tenen les seves terres allà, estan cada vegada més confiats.

Alguns d’aquests exemples que han posat en dubte la futura existència del parc, ha sigut quan es va donar tant de ‘boom’ al que hagués sigut el nou Eurovegas, ja que aquestes rocambolesques instal·lacions anaven a anar en aquest espai, fet que infraestucturalment el Parc Agrari lògicament havia de desaparèixer.

Èpoques d’intestabilitat

Va haver un temps el qual semblava que aquest gran casino, s’anava a quedar a Barcelona, cosa que posteriorment va resultar que no va ser així i el Parc Agrari es va salvar, quan molts pagesos ja feien comptes amb les grans quantitats de diners que se’ls hi havia oferit per tal de ‘l’obligació’ d’abandonar les seves terres. Tot i així, cal dir que la majoria de pagesos preferien quedar-se amb les seves terres de sempre que no pas amb les grans quantitats de diners que es van posar sobre la taula, tot i que no tenien elecció.

Actualment el Parc es manté més fort que mai. Es pot afirmar després que en els últims s’hagin escoltat uns rumors no oficials, els quals deien que es contruirien blocs de pisos, camps de futbol i poliesportius, i fins i tot que anaven a augmentar el territori de l’aeroport de El Prat, tot això lògicament ocupant una gran zona que pertany al Parc Agrari.

Diverses funcions

Cal dir també que el parc aporta uns beneficis molt positius als pagesos, ja que són una de les terres millors valorades de Catalunya, fet que no és extrany quan veiem les reaccions que tenen molts pagesos quan els hi pregunten pel fet de vendre les seves terres, sense importar el valor de compra ni el que se’ls ofereixi.

A més, cal dir que els terrenys naturals que no s’utilitzen explícitament per les collites, és molt freqüentada diàriament per part dels ciutadans que van a passejar, amb bicicleta, footing… És a dir, és un lloc potencial i natural el qual a la gent li agrada fer esport, fet que sens dubte juga a favor per l’interés global i social.

Tranquilitat i prosperitat

És per això que després que moltes fonts hagin afirmat que el Parc Agrari rep moltes ofertes sobretot per part de les constructores per la compra dels terrenys, cal dir que ara sí que sembla que la Generalitat la DARP i especialment els pagesos integrants, es mantenen ferms en la seva postura i conjuntament estan plenament convençuts sobre la prosperitat del Parc Agrari del Llobregat.

D’aquesta manera, tots els pagesos i aquells que els hi agradi passejar i fer esport per la zona, poden estar ben tranquils que els terrenys seguiran estan tal com ho estan ara, i el més important de tot és que la naturalesa de les plantacions i les collites es mantindran, de moment pel que sembla, a llarg termini.