Debosc és un negoci especialitzat en pollastres ecològics criats dins del bosc. Quan el van crear, la Núria i el Toni tenien dues il·lusions: vetllar per la seva alimentació d’una forma saludable i amb aliments de qualitat, i per l’altra, buscar solucions a l’abandonament de les terres de cultiu i els seus boscos.
És un projecte arrelat al territori, ubicat a 1.000 metres d’altitud, al poble d’Odèn, al Solsonès: un paisatge ondulat farcit de boscos on creixen feliços els pollastres.
A Debosc aconsegueixen una carn de pollastre ecològic bona de veritat perquè van un pas més enllà de l’obtenció del segell “ecològic”. Tot i que la normativa ho permet, ells no mediquen els pollastres, sinó que els tracten amb herbes medicinals.
Criats al bosc
És la millor manera d’aconseguir una carn de pollastre orgànica, saludable i amb el gust de tota la vida.
Els pollastres són criats en la llibertat del bosc, de forma genuïnament natural i sense additius químics ni medicaments.
El fet que disposin de tot un bosc per on caminar i córrer en llibertat, on gaudir dels rajos del sol, on respirar l’aire pur de les muntanyes, determina en gran part el color rosat de la seva carn i la seva textura definida i molt saborosa al paladar.
Els pollets arriben a Debosc amb un parell de dies i passen el primer mes de vida en un espai condicionat a 31ºC. Passat aquest període, quan ja els han nascut les plomes definitives, estan preparats per anar a viure al bosc, on poden alimentar-se d’insectes, plantes i demés vegetals i gaudir de la vida en un espai increïblement viu.
Aquí, les aus ecològiques creixen fins a complir com a mínim els 81 dies. És en aquest moment que ells mateixos els porten a l’escorxador certificat més pròxim.
I d’altres productes agroecològics
A més dels pollastres, completen la seva producció amb trumfos, les famoses patates d’Odèn. L’altitud, el clima del Prepirineu i les característiques orogràfiques els hi confereixen un gust peculiar de muntanya. I també cultiven hortalisses a l’estiu i a l’hivern.
La seva filosofia de respecte pel benestar animal els ha portat a aconseguir el reconeixement del moviment Slow Food com a producte bo, net i just.