Si hi ha un vi d’agulla que s’han incorporat a la nostra dieta mediterrània i imprescindibles dels nostres àpats de la primavera més càlida i els estius a tocar del mar aquest és el del Blanc Pescador.
Els seus orígens es remunten als anys cinquanta, quan l’enòleg Ramon Serra va crear el Blanc Pescador fixant-se en les tendències franceses del moment. Conjuntament amb el seu fill el va continuar elaborant introduint-hi la singularitat de la cultura empordanesa i la seva gent, entre el mar i la muntanya.
La presa d’escuma
El Blanc Pescador és un vi blanc elegant amb un subtil punt d’agulla obtingut gràcies a una segona fermentació natural. El moment més important en l’elaboració d’aquest tipus de vins és la presa d’escuma: és el que diferencia els vins de fermentació natural d’aquells que porten carboni injectat.
Aquest és el motiu pel que és recomanable tapar-lo amb un tap de suro i guardar-lo en posició vertical a menys de 20 graus.
De caràcter jove, fet amb la varietat de macabeu, xarel·lo i parellada, amb aromes florals afruitades, el Blanc Pescador és increïblement adequat per a assaborir maridat amb arrossos, peix blanc, marisc, ostres, formatges o pastes lleugeres.
4 varietats per escollir
A més del Blanc Pescador, la bodega ofereix 3 varietats més de vins. El Premium, potent, fet amb xarel·lo i Chardonnay. Amb una acidesa ben conjuntada i toc final d’herbes fresques; el Verdejo sense agulla, fermentació natural i sabor finíssim; i el vi jove Segunda Generación, també sense agulla, de caràcter tranquil, elaborat amb Sauvignon i garnatxa blancs, presenta un record afruitat i fines notes herbàcies.