pollastre-cervesa-romani

 

Una recepta deliciosa per sucar-hi pa

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 quarts darreres de pollastre de Pollastre de l’era partits per la meitat (separant cuixa i contracuixa)
  • 1/2 litre de cervesa de L’Estupenda
  • 10 branquetes de romaní fresc de Bernau Herbes de l’Urgell, més unes quantes per decorar o 1 cullerada sopera de romaní sec
  • 2 dents d’all
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
  • sal i pebre negre acabat de moldre

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelar l’all, netejar el romaní i fer una picada amb el romaní, l’all i una mica de sal i pebre. Amb aquesta barreja arrebossem  el pollastre, que quedi ben impregnat per tot arreu, com a la foto.
  2. Escalfem l’oli a una paella prou ampla com per posar tots els trossos de pollastre i els daurem per tots costats, uns tres o quatre minuts per cada cantó.
  3. Quan tenim el pollastre daurat afegim la cervesa i deixem que s’evapori una mica a foc fort per tal que perdi l’alcohol, uns tres minuts, desprès baixem el foc, tapem la paella i ho deixem coure mitja hora més. Si veiem que el pollastre es va quedant sec anem remullant-lo amb el propi brou de la cocció per sobre o podem girar-lo amb compte de no trencar-lo.
  4. Un cop estigui ben tendre ja el tindrem a punt, si la salsa es massa líquida podem pujar el foc amb la paella destapada per deixar que s’evapori el líquid i quedi més espessa, si us molesta trobar els trossets de romaní podeu colar la salsa amb un colador fi.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa de Cítrics de L’Estupenda, una cervesa artesana BioBlonde amb llimona ecològica i herbes aromàtiques Blonde Ale de 4,4% Vol.

estupenda-citrics

Recepta extreta de: https://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/2015/01/pollastre-la-cervessa-amb-romani-pollo.html