Un plat cruixent que us encantarà
Ingredients per a la recepta
- Pits de pollastre (uns 300g) de IGP Pollastre i Capó del Prat
- Sèsam (sense torrar) d’Int-salim
- Pa ratllat
- 1 Ou
- Sal
- Oli d’oliva
Elaboració de la recepta
- Primerament, escalfem el forn a 200 º amb l’opció “amunt i avall” i preparem una safata, si pot ser, amb paper de forn o paper d’alumini per anar posant el pollastre que anem arrebossant.
- Seguidament, tallem el pollastre com més ens agradi (en el cas que comprem uns pits de pollastre sense tallar).
- A continuació, batem un ou (afegint-li una mica de sal) i procedim a arrebossar el pollastre.
- Introduïm el pollastre en l’ou. Primer ho introduïm en l’ou batut i seguidament al sèsam o en el pa ratllat i els anem deixant sobre de la safata que ja tenim preparada.
- Arrebossem el pollastre en pa ratllat.
- Arrebossem el pollastre en llavors de sèsam.
- Quan ja tenim tot el pollastre arrebossat i en la safata, hi afegim unes gotetes d’oli per sobre de cada pit i introduïm la safata al mig del forn i el deixem a 200 º.
- Als 15-20 minuts, segons cada forn, li donem la volta als pits. En alguns casos (segons cada forn) haurem d’afegir-li unes gotetes més d’oli per sobre.
- Transcorreguts uns 20-25 minuts després de girar els pits, podem procedir a treure’ls per emplatar.
- A més, podeu acompanyar amb unes patates fregides fetes al forn amb molt poc oli o amb unes patates xips de bossa.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Joncària Moscat Barrica de Pere Guardiola un vi de color groc palla amb reflexos daurats, net i brillant. Aroma potent i elegant, fruites exòtiques i cítrics. Matisos de bóta nova i espècies amb acusat caràcter varietal i notes balsàmiques. Excel·lent harmonia entre la fruita, la fusta i aromes de criança. En boca és equilibrat i saborós, gras i amb cos. Intents aroma retronasal i darrer gust persistent, molt llarg i agradable.
Recepta extreta de: http://www.ladyfinisher.com/2015/07/pollo-rebozado-con-semillas-de-sesamo-o.html