vedella-pastanaga-api

 

Una recepta per a un àpat especial

 

Ingredients per a la recepta

  • Vedella certificada de Girona Gidella de Carns Trias
  • Farina per a tot ús
  • 3 tasses de brou de carn
  • 1 tassa de vi negre.
  • Carn a la cassola cuiner ús de dos tipus de verdures;
  • Pastanagues
  • Api
  • Sal kosher
  • Pebre negre mòlt
  • 1 ceba mitjana
  • 3 grans d’all
  • 3 cullerades de pasta de tomàquet
  • Fulles de llorer
  • Farigola fresca
  • Pebre de Jamaica
  • Fulles de julivert
  • Oli d’oliva

 

Elaboració de la recepta

  1. Abans de començar a cuinar, condimentar la carn amb sal i pebre negre, i després cobrir amb farina. Cuinar la carn en una paella que hagi estat ruixada amb oli d’oliva fins que es torni marró daurat.
  2. Moure el rostit a l’olla de cocció lenta i afegir la pastanaga, l’api, la ceba i l’all. Mentrestant, utilitzar la paella per escalfar l’oli i pasta de tomàquet.
  3. Posar la farina i el vi negre i remenar fins que espesseixi. Afegir altres ingredients com ara brou de carn, fulles de llorer, farigola i pebre de Jamaica.
  4. Condimentar cap amunt amb sal i pebre mòlt. Remoure i cuinar fins que es formi la salsa. Llavors, abocar la salsa a l’olla de cocció lenta i cuinar de nou gairebé unes 8 hores. Assegureu-vos que la verdura està bé.
  5. Abans de servir-la, agafar la carn de l’olla i deixar-la reposar durant diversos minuts. Barrejar els vegetals i salsa amb la resta de julivert i espècies amb sal i pebre. Tallar la carn en algunes peces. Posar-los al plat amb verdures. Suavitzar el sabor abocant la salsa sobre ells. Es pot posar la resta de la salsa al costat de la carn rostida al plat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Pas Curtei d’Alemany i Corrió, un vi de terrer voluptuós, sòlid i potent amb un any de criança però jove d’esperit.

pas-curtei

Recepta extreta de: http://aspenspecialtyfoods.com/roast-beef-recipe-slow-cooker