Una explosió de sabors per aquests nadals
Ingredients de la recepta (per 5-6 persones)
- Un pollastre d’uns 2 quilos i mig d’Ecoavícola
- Una ceba mitjana
- 3 grans d’all
- 100 grams de tomata natural triturada
- Un vas de vi ranci
- Un vas de brou de pollastre
- Un pot de fredolics en conserva de bona qualitat
- 12 prunes seques
- 12 orellanes
- Un grapat de pinyons
I per a la picada
- Un tall de torró tou d’ametlla d’uns 2 centímetres de Torrons i Mel Alemany
- Mitja presa de xocolata (5 grams)
- Un all
- 2 carquinyolis
- Sal
- Un polsim de canyella
- Un raig de vi ranci
Elaboració de la recepta
- Comencem daurant el pollastre, prèviament salpebrat, en una cassola amb oli. Retirem.
- A la mateixa cassola hi sofregim la ceba i els alls, tot ben picat, fins que la ceba quedi transparent. Hi afegim la tomata i deixem sofregir fins que canviï de color i agafi una tonalitat daurada. Llavors hi incorporem el pollastre i afegim el vi ranci, deixant que evapori l’alcohol.
- Quan notem que l’alcohol s’ha evaporat, hi afegim mig vas de brou de pollastre, tapem i deixem coure a foc mig uns 20 minuts.
- Mentrestant, preparem la picada: posem tots els ingredients al morter, els aixafem bé, hi afegim el raig de vi ranci i remenem bé.
- Escorrem els fredolics i els incorporem a la cassola. Hi aboquem també la picada, sacsem la cassola i deixem un moment destapat fins que evapori l’olor de l’alcohol de la picada. Tornem a tapar i deixem uns 20 minuts més a foc suau. Quan quedin uns 10 minuts, hi afegim els fruits secs.
- Si veiem que la salsa queda espessa, hi afegim una mica més de brou de pollastre.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi blanc Cupatge 2014 del Celler Can Vich, un vi que presenta una acidesa marcada i refrescant, molt característica dels vins de les zones altes.
Recepta extreta de http://mansanesinopomes.blogspot.com.es