El plaer d´assaborir un àpat irresistible
Ingredients per a la recepta
- 4 Filets de pollastre Pollastre de Carns Trias
- 12 tires de bacó Bacó de Carns Trias
- 15 cl. de vi blanc
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
- Julivert
Per la salsa:
- 20 cl. de nata líquida
- 150 gr. de formatge Gorgonzola
- 1 cullerada de farina de blat de moro
Elaboració de la recepta
- Escalfem el forn a 200 ºC, tallem els filets de pollastre en tires (d’uns 3 cm) i els salpebrem.
- Enrotllem les tires de bacó al volant de cada tira de pollastre i les fixem amb un pal de dents o fil de cuina, fent així uns “bastonets”.
- Daurem els bastons envoltats en bacó a una paella amb una mica d’oli i els col·loquem a una safata de forn. Afegim el vi blanc i fornegem entre 10 i 15 minuts.
- Per preparar la salsa, col·loquem la nata i el formatge a una cassola i escalfem a foc lent barrejant amb una espàtula. A part, dissolem la farina de blat de moro amb una mica d’aigua freda i l’incorporem a la salsa. Barregem i deixem a foc lent 2 minuts més.
- A l’hora de servir, tirem la salsa per damunt de la carn i afegim una mica de julivert fresc. Aquest plat el podem acompanyar amb unes patates fregides.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi L’Om 2013 de la Cooperativa Agrícola de la Serra d’Almòs, un vi negre de color púrpura, d’intensitat aromàtica alta, de pas llarg en boca amb volum i equilibrat, cosa que el fa un vi refrescant
Recepta extreta de: http://www.carnstrias.com/pollastre-amb-baco-i-salsa-gorgonzola/