pinxo-vedella-tabule-quinoa

 

Una recepta internacionalment deliciosa

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 filets de Vedella Ecològica del Pedraforca d’uns 100 grams
  • 4 grans d’all
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç de la Vera
  • 2 cullerades d’orenga
  • 1 culleradeta de farigola
  • 1 culleradeta de comí
  • 1 cullerada de caiena mòlta
  • Unes branquetes de julivert
  • 1/2 got d’oli d’oliva
  • 1/2 got de vinagre de vi negre (si no en teniu, de poma o un altre)
  • sal
  • pebre

 

Per al tabule

  • 100 grams de quinoa Eco-Salim
  • 500 mil·lilitres de brou de verdures
  • 1/2 ceba tendra
  • 1/2 pebrot vermell
  • 10 dàtils
  • orenga
  • Oli d’oliva verge extra

 

Elaboració de la recepta

  1. Netejar i trossejar el pebrot vermell i la ceba tendra a dauets del voltant d’un centímetre.
  2. Posar una paella a foc mitjà amb una gota d’oli d’oliva.
  3. Sofregir la ceba tendra i el pebrot vermell fins que estiguin ben ofegats.
  4. Preparem la quinoa amb la tècnica que us vaig ensenyar en aquest post en el brou de verdures ja preparat. Es pot optar per un altre tipus de brou, però aquest és el que millor va amb els sabors que acompanya.
  5. Afegir les verdures a la quinoa ja preparada.
  6. Treure els ossos dels dàtils i trossejar finament. Afegir-los a la quinoa. Deixar refredar fins que estigui a temperatura ambient.
  7. Amanir la quinoa amb l’oli d’oliva i l’orenga. Rectificar de sal si cal. Reservar a la nevera.
  8. Per preparar la salsa chimichurri, pelar i picar les dents d’all i el julivert.
  9. Posar en una paella un raig d’oli i afegir les espècies picades a en morter prèviament. Deixar cuinar un minut.
  10. Apartar i incorporar el julivert, el pebre vermell dolç, les dents d’all i el vinagre. Barrejar bé i reservar.
  11. Afegir l’oli d’oliva i rectificar de sal. Reservar.
  12. Trossejar el filet de vedella a trossos grandets. Introduir-los amb cura en els pinxos i reservar.
  13. Posar una paella a foc fort amb oli d’oliva.
  14. Marcar els pinxos i deixar cuinar el temps desitjat (perquè quedin al punt, deixar-lo sol un parell de minuts).
  15. Servir el tabule en el fons, amb les punxes sobre i ben regats amb la salsa chimichurri.

 

Notes

  • Si teniu graella, no ho dubteu i feu la carn en ella.
  • La salsa chimichurri la podeu aprofitar per a altres preparacions. Aguanta bastants dies a la nevera.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Medical Imperial Stout de La Calavera, una cervesa amb sensacions de cafè, cacau i regalèssia que dibuixen una escuma espessa, intensa i un cos negre fosc. Amb sabors dolços, torrefactes compensats amb una amargor suau que es manté en boca. Té un cos molt dens però àgil, i la seva carbonatació és baixa.

medical-calavera-cervesa

Recepta extreta de: http://noeliarcado.es/2016/11/pincho-de-ternera-al-chimichurri-sobre-tabule/