Una de les nostres receptes més catalanes
Ingredients per a la recepta
Tots els ingredients els trobareu a la Botiga de Fortià:
- Una llesca de pa de pagès de mig, ( D.O. pa català )
- Escalivada Casa Nita Cadaqués
- Un tomacó
- Sal
- Oli d’oliva Oleum Priorat
- Quatre filets d’anxova naturals, dessalats M. Sureda
- Un gra d’all, pelat
Elaboració de la recepta
- Primer de tot, torrem la llesca de pa, hi freguem l’all, i tot seguit, la suquem amb el tomacó.
- Seguidament, posem l’escalivada damunt, procurant fer la figura de les quatre barres, i tot seguit, sobre de les tires de pebrot, posem un filet d’anxova damunt de cadascuna.
- Finalment, posem un polsim de sal, i un bon raig d’oli d’oliva, i ja la podrem servir a taula.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Floresta Criança del Celler Pere Guardiola, un vi de olor vermell robí, amb lleugers fons de caoba. Aroma intensa i complexa de fruits madurs del bosc i espècies sobre un fons de matisos fumats. D’acidesa i estructura tànnica equilibrades, a la boca es mostra saborós i vellut amb un final llarg i persistent.
Recepta extreta de: http://www.receptes.cat/recepta4440/espardenya_de_pages_amb_escalivada_i_anxoves
Imatge extreta de: http://2.bp.blogspot.com/-FK07FL9AXqE/VHieKfEpSOI/AAAAAAAABT0/5K5F-JDF3bA/s1600/_JBM7133.jpg