betara-recepta-paté

Si us agrada el picoteig, aquesta és la vostra recepta

 

Ingredients per a la recepta

  • 250 g formatge curat Gran Reserva de Betara
  • 100 g formatge crema
  • 50 g nata (aproximadament)
  • romaní, farigola i alfàbrega (o les herbes que més t’agradin)
  • pebre
  • sal (si fos necessària)
  • 30 g oli d’oliva verge extra de Dama de Elaia

 

Elaboració de la recepta

  • Amb Thermomix: Posa a la TMX la nata, les herbes fresques i el formatge crema i salpebra. Programa 50º / 3 min./Vel. 2 i 1/2. Talla en trossos el formatge curat i incorpora-ho al got, triturant a vel. 5 durant un minut. Baixa les restes de les parets i torna a triturar si fos necessari.
  • Tira l’oli d’oliva verge extra mentre segueix batent perquè s’integri bé. Si el paté queda massa dur, afegeix més nata fins aconseguir la textura desitjada.
  • Serveix acompanyat per pa torrat i un raig d’oli d’oliva verge extra.
  • Segueix batent mentre afegeixes l’oli d’oliva verge extra. Serveix igualment amb pa torrat i un filet d’oli d’oliva verge extra.
  • Si ho deixes reposar un parell d’hores, pren millor el sabor de les herbes.
  • Pots guardar-lo en la nevera uns tres dies 
  • Tradicional: Escalfa un cassó amb la nata, les herbes i el formatge crema i salpebra. No ha d’arribar a bullir, només escalfar una mica perquè s’integri bé i prengui millor el sabor de les herbes.
  • Ratlla el formatge curat i posa-ho en el got de la batedora juntament amb la barreja de nata i formatge crema, i bat fins que estigui ben barrejat.

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Bòria de Menàrguens de La Vella Caravana, una cervesa amb un 50% de blat, de color daurat, és una interpretació una mica més amarga i amb més alcohol que les seves germanes alemanyes. Cervesa molt refrescant i afruitada.

 

boria-vella-caravana

Recepta extreta de: https://cookpad.com/es/recetas/543647-pate-de-queso-curado-con-aove-picual?ref=search