Benvolguts/des gourmets, avui us portem l’explosió de sabors del cheesecake, una recepta que sempre guanya a taula i en boca.
Un pastís de 5 estrelles
Ingredients per a la recepta
Per a la base
- 120 g. de galetes maria
- 40 g. de sucre
- 70 g. de mantega
- Una mica de canyella en pols
Per a la crema
- Una mica de sal
- 1 llimona espremuda
- 3 ous
- 1 terrina de formatge philadelphia
- 200 ml. de nata líquida
- 120 g. de sucre
- 1 cullerada de maizena
Per a la cobrir el pastís
- Melmelada de gerds de Can Bech
Per decorar
- Gerds
- Menta
- Sucre de colors
Notes
- El més complicat d’aquest pastís de formatge o cheesecake és la seva base. Si tens un robot de cuina és fàcil triturar les galetes. Si no tens un robot, thermomix o similar pots introduir les galetes juntament amb el sucre i la canyella en una bossa i amb un corró pastador o amb les mans trencar-les fins que es facin molles.
- La mantega ha d’estar del temps o si no la pots fondre al microones (sense arribar a que quedi líquida) per poder treballar la base del pastís.
- És un pastís que es pot congelar en porcions embolicant-la en paper d’alumini.
Si ets productor, botiga o restaurant i et vols anunciar al Gourmet Català, clica aquí
Elaboració de la recepta
Per a la base
- Primer de tot, introduir les galetes trossejades en un got americà o robot de cuina juntament amb el sucre i la canyella en pols. Triturar.
- Preescalfar el forn, amunt i avall a 200ºC.
- Tirar les galetes triturades, el sucre i la canyella a un motlle desmuntable i antiadherent.
L’higiene és fonamental
- A més, agafar la mantega amb la mans ben netes, barrejar-ho tot per fer una massa i elaborar la base del pastís.
- Seguim, quan la galeta està impregnada del greix de la mantega és quan premem amb les mans per tota la base del motlle fins cobrir-lo amb aquesta barreja. Aixafar bé sobretot per les vores.
- Finalment, fiquem el motlle a la nevera mentre preparem la crema, perquè s’endureixi la base de galeta, sucre, canyella i mantega.
Per a la crema
- Ara, barregem la farina amb el sucre en un bol i remenem per assegurar-nos que no surtin grumolls a la crema.
- A continuació, bolquem en un got americà o un recipient per batre els ingredients de la crema: el formatge de philadelphia, la nata líquida sense muntar, els 3 ous, una mica de sal, el suc d’una llimona i el sucre amb la farina. I batem fins aconseguir una crema líquida.
Toca l’hora del forn
- Seguidament, traiem el motlle de la nevera i amb l’ajuda d’una cullera anem afegint la crema suaument sobre la base del pastís.
- La introduïm al forn, prèviament escalfat, a mitja alçada, a 200 º C i ha d’estar uns 30 minuts.
- Ara, treure del forn i deixar refredar.
Per cobrir el pastís
- Barregem la melmelada amb aigua, l’escalfem al microones durant 1 minut i remenem per aconseguir una textura més líquida.
- Finalment, cobrim poc a poc el pastís amb la melmelada de gerd i l’anem estenent amb una cullera. Ficar a la nevera d’1 a 2 hores abans de consumir.
Maridatge pel cheesecake
Les postres també tenen els seus aliats per al maridatge. Per això, us proposem per acompanyar amb un Licor de Fruts Deth Bosc Dera Val de Licors Portet. Un licor que reuneix els sabors i aromes de fruits diversos: gerds, maduixes, cassis, aranyons… A més, amb una graduació alcohòlica de 16% vol.
Recepta extreta de: http://www.comandococina.com/cheesecake-o-tarta-de-queso-con-mermelada-de-frambuesa/