Una recepta de luxe i salvatge
Ingredients per a la recepta
- Llom de cabra hispànica salvatge de DONUM DEUS
- Pastanaga
- Mini-cols
- Oli d’oliva verge extra
- Mantega
- Sal gorda
Elaboració de la recepta
- El primer que farem serà tallar un tros de llom de cabra hispànica i polir-lo per deixar-lo preparat per cuinar. Traurem el nervi amb un ganivet ben afilat. Totes les restes de netejar-lo els guardarem per fer un brou de caça que ens servirà per fer la salsa.
- Un cop estigui net, posarem oli i sal a una paella i marcarem el llom 1 minut per cada banda abans de posar-lo al forn. Que quedi daurat per fora i rosat pel centre.
- Per fer la salsa reduirem el brou de caça amb mantega i ho acabem amb un toc de melmelada de tomàquet o de fruits vermells.
- Per fer la crema de pastanaga bullirem pastanaga amb aigua. Hi afegirem sal, ho triturarem amb oli d’oliva i ho muntarem com si fos una maionesa.
- Posem la carn al forn durant 2 minuts a 180 graus.
- En una paella saltejarem molt ràpidament les mini-cols amb sal gorda i una mica d’oli. Intentarem que quedin cruixents.
- Tallem el llom en làmines fines.
- Per muntar el plat posem la crema de pastanaga en llàgrima. Després la carn amb un toc de salsa per sobre. I finalment les cols per donar un toc de color.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Bruel de Cellers d’en Guilla, un vi negre que us revelarà potència i fermesa dins la copa, Empordà en estat pur dins l’ampolla. Elaborat amb els raïms negres més selectes de les nostres vinyes i criat amb una especial cura.
Recepta extreta de: https://www.youtube.com/watch?v=bVIueTFYE5o