pastís taronja

 

Un postre que no pot faltar aquestes festes!

Ingredients de la recepta

Per fer el pastís:

  • 150 de farina
  • 120 sucre
  • 4 ous
  • 120 ametlles en pols
  • 1 sobre llevat
  • 100 mantequilla

Per fer la confitura de taronja:

 

Elaboració de la recepta

  1. Començem rentant les taronges i les tallem a rodanxes
  2. En una cassola al foc hi afegim el sucre, l’aigua i el suc de taronja.
  3. Quan comenci a bullir introduïm les taronges i les coem durant  15 minuts
  4. Una vegada que les taronjes estan en forma de tires, escorrem i reservem l’almívar, si l’almívar queda molt liquid deixem reduir una mica mes.
  5. Untem un motlle amb mantega i forrem el fons i les parets del motlle amb paper vegetal, cobrim el fons i les parets amb les rodanxes de taronja, pressionant una mica perquè es quedi enganxat.
  6. En un bol batem molt bé, els ous amb el sucre. Hi afegim la farina i el llevat i seguim batent, després les ametlles en pols i la mantega fosa, una vegada que queda tot barrejat ho possem al motlle.
  7. Ho introduïm al forn ja calent a 160º, durant 50 minuts.
  8. Una vegada fet ho deixem refredar, ho traiem del motlle i ho banyem amb l’almívar per donar-li brillantor.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una Garnatxa dels Cellers d’en Guilla, ideal per acompanyar amb fruits secs, postres dolços i xocolates. Es caracteritza per tenir una entrada fina i molt gustosa amb notes de caramel.

garnatxa

 

Recepta extreta de https://cookpad.com/