pastis de figaIngredients:

  • 4 ous
  • Iogurt de llimona
  • 100 grams de sucre
  • 100 grams de farina
  • Pell de llimona raspada
  • Un sobre de llevat
  • Mantega
  • Confitura de figa Priorat Natur
  • Figues

 

Preparació:

  1. Per començar, barregem en un bol gran els 4 rovells d’ou, la farina, la llimona raspada, el iogurt, les clares d’ou muntades i el sobre de llevat. Ho batem amb energia fins que quedi una pasta ben treballada.
  2. Després, amb la pasta ja feta, untem mantega i espolsem farina al motlle seleccionat. A continuació, aboquem la pasta al motlle.
  3. Posem el motlle al forn calent durant mitja hora aproximadament.
  4. Quan el pastís ja estigui fet, cal que el partim al llarg (de dreta a esquerra o viceversa) amb molta cura i untar una capa de la confitura de figa de Priorat Natur. Tornem a col·locar la meitat i posem més confitura per damunt.
  5. Finalment, tallem les figues al nostre gust i les posem per sobre del pastís i llestos!