pa-pessic-ametlles-mel

 

Una recepta per totes les ocasions

 

Ingredients per a la recepta

  • 135 gr de mel Castell de Penyafort
  • 90 gr d’ametlla mòlta de Can Massana
  • 200 gr de farina tot ús (sense llevat afegida)
  • 3 ous
  • 180 gr de mantega sense sal
  • 90 gr de sucre morè
  • 1 iogurt natural sense sucre
  • 1 culleradeta de llevat químic (tipus Royal)
  • ametlles en làmines

 

Elaboració de la recepta

  1. Barrejar la farina juntament amb el llevat.
  2. Afegir cadascun dels ingredients d’un en un: la mantega estovada (treure-unes hores abans de la nevera) en trossos, 90 gr de mel, el sucre, l’ametlla mòlta, el iogurt, 1 ou sencer i el rovell d’un altre.
  3. Amasa bé fins que quedi tot ben integrat i homogeni. Et pots ajudar amb unes varetes elèctriques, si ho prefereixes!
  4. Mentrestant, preescalfar el forn a 180º 10 minuts, amunt i avall.
  5. Muntar les 2 clares d’ous restants a punt de neu amb una mica de sal, a mà o amb ajuda d’unes varetes elèctriques.
  6. Incorporar les clares muntades a la massa anterior i barrejar amb moviments envoltants de baix a dalt, amb cura perquè no es baixin les clares.
  7. Folrar un motlle rectangular (com en el meu cas) o tipus plumcake amb paper de forn.
  8. Abocar la barreja ja llista en el motlle i coure al forn a 180º uns 55 minuts amunt i avall, o a 160º (si el teu forn és de ventilador) de 55 a 60 minuts.
  9. Tot i així, vigila la cocció perquè no tots els forns són iguals. Et recomano que passats uns 45 minuts marmitons amb un escuradents o ganivet l’interior del pa de pessic per saber si ja està cuit. Si surt net és que està a punt!
  10. Retirar amb cura el pa de pessic del forn, untar per dalt amb la mel restant i escampar-hi les ametlles laminades.
  11. Enfornar uns 5 minuts més i deixar temperar abans de treure del motllo.
  12. Col·locar sobre una reixeta perquè es refredi del tot i servir fred!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Maians Vell Brut Nature de Vins Grau, un cava amb les varietats de Chardonnay, Macabeu i Parellada, de color groc pàl·lid realçat pel seu perlatge de les seves bombolles brillants, en boca és agradable, fi, lleuger i afruitat.

Maians-Vell-Brut-Nature

Recepta extreta de: http://todocooking.com/bizcocho-almendras-miel/