L’orxata és un batut d’origen vegetal elaborat amb xufles, sucre i aigua. És una de les begudes fresquetes que més ve de gust a l’estiu i a més és molt fàcil de preparar.
Ingredients per a 1 ltr. d’orxata:
– 250 g de xufles (preferiblement que siguin valencianes).
– 1 litre d’aigua.
– 100 g de sucre de llustre o sucre blanc.
Preparació:
– Deixa les xufles en remull des de la nit anterior.
– El mateix dia de la preparació, renta-les i escorre-les
– En una batedora, picadora o robot de cuina tritura-les al costat de mig litre d’aigua fins que quedin com una pasta densa, de la textura aproximada del pa ratllat.
– Cola l’aigua, i tritura-les de nou amb la resta de l’aigua.
– Al líquid resultant, li afegeix-li el sucre, remou-lo bé i ho fica-ho a la nevera perquè es refredi.
– Serveix-la acompanyada d’uns deliciosos fartons.