orada al forn

 

 

Una font de nutrició amb molt de sabor

 

Ingredients per a la recepta:

  • Orada
  • Sal per a peix dHerbes de la Conca
  • Pebre
  • Pastanaga, tomàquet i ceba al gust
  • Oli d’oliva verge
  • 1 Llimona
  • Vi blanc

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc, abans de començar a cuinar, rentem bé la orada i fem dos talls als costats on hi afegirem una mica de sal per a peix d’Herbes de la Conca i una miqueta de pebre.
  2. A continuació, netegem bé pastanagues, els tomàquets i la ceba i ho tallem en làmines fines.
  3. Agafem una safata i li afegim una mica d’oli verge extra i hi posem també les verdures amb una mica més de sal per a peix.
  4. Després, un cop tenim les verdures salades, hi col·loquem a sobre la base de les verdures el peix; als talls que li hem fet prèviament a la orada, hi afegim també uns tall finets de llimona.
  5. Tot seguit, pre-escalfem el forn a 180º i inserim la safata un cop estigui calent.
  6. Quan observem que comença a bullir una mica, afegim un got de vi blanc a la safata.
  7. Finalment, ho deixem cuir durant 30 minuts; girem la orada i 30 minuts més fins que estigui ben feta.

 

Maridatge:

Considerem que un vi perfecte per servir de complement a aquesta orada al forn seria el Mas Suau Blanc de Ferré i Catasús; un vi blanc, que com el seu propi nom indica, es caracteritza per un sabor suau i ple de matisos que acompanyarà el peix d’una manera exemplar.

 

mas suau

 

 

Recepta extreta d’Herbes de la Conca