pineapple

La pinya sempre ha sigut una fruita que acostuma a agradar als consumidors, especialment en aquestes dates de calor en les quals fins i tot dona una aroma i sensació tropical. Serà que ho relacionem amb climes i paisatges d’aquest estil, la pinya és una altra de les fruites que incrementa les seves vendes en èpoques d’estiu, però aquest any sembla que hi ha uns curiosos nous clients que si més no, predominen en la llista dels que més han demanat aquesta fruita.

Un client inesperat

Curiosament, aquests ‘inesperats’ clients que ocupen fins ara les primeres posicions en les llistes de vendes de pinyes que es demanen tan a comerciants majoristes com minoristes, són les discoteques i locals nocturns. La principal raó sembla que ser que es deu al fet que aquests any, els coctelers han decidit en termes generals que l’acompanyament estrella en les begudes sigui la pinya.

Ja sigui per l’aposta que els locals han fet o bé a petició generalitzada per part dels clients en els primers dies de la temporada estiuenca, per les dades que algunes fonts han afirmat, veure’m com a esséncia principal en les begudes nocturnes i els coneguts cubates, aniran acompanyats de la pinya.

Pendents de les collites

Per altra banda, hem de tenir en compte quin és el nivell de producció de les collites de la pinya a nivell català, ja que  en aquest moment que la demanda ha pujat inesperadament més del que ens pensavem, els agricultors han de respondre als possibles contratemps, i més en situacions com aquesta en les quals pot guaitar uns beneficis econòmics en les vendes, en termes globals.

Fins ara, sembla que els agricultors estan responent de bona forma, ja que les collites que hi ha s’adapten bé al ritme de les peticions que hi ha de moment. El problema estaria en què si per un cas, aquesta tendència anés a l’alça, no hi ha suficients arguments en què les existències que hi hagués poguéssin cobrir les necessitats i peticions del mercat.

Així doncs, haurem d’esperar i veure quina serà l’evolució d’aquesta branca del mercat, en la qual haurem d’estar molts atents pels possibles canvis que puguin haver i si realment les terres catalanes podran respondre de manera positiva, amb una fruita que sens dubte sembla que si segueix aquest ritme, serà la ‘fruita de l’estiu’.