recepta-gourmet-canelo-porro

Sabor i originalitat

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 porros
  • 500g de bacallà de Pairó Fish
  • 250 cl oli oliva
  • 4 grans d’all
  • Melmelada de porro (opcional)

 

Elaboració de la recepta

  1. Tallar els porros a uns 10 cm de llargada i posar-los a escaldar en una olla durant 7 minuts.
  2. Seguidament, treure’ls de l’aigua calenta i posar-los en aigua freda.
  3. Separar el cor del porro de les fulles, intentant que no es trenquin.
  4. Posar en una paella el cor dels porros i daurar-los.

 

Per a la brandada

  1. Confitar el bacallà amb oli i els grans d’all (10 minuts). Triturar el bacallà amb la batedora, anar tirant l’oli a poc a poc fins que emulsioni.
  2. Quan la farsa estigui freda, posar-la a dins les fulles del porro i ja tenim els canelons fets.
  3. Al plat es posen dos canelons amb la melmelada de porro i els cors de porro daurats per decorar

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un cava Jaume Grau i Grau Brut Reserva del Celler Grau i Grau, un cava de color groc pàl·lid brillant amb tons a palla. Els aromes són canviants i van apareixent a la copa les fruites madures i confitades (poma al forn, préssec), i amb notes de criança (vainilla). En boca és ampli i estructurat, amb les bombolles molt fines. Final de boca elegant i distingit. Perfecte per tot tipus de peix, marisc, carns amb salses suaus i postres.

Cava-Jaume-Grau-Grau-Brut-Nature

Recepta extreta de: https://www.latavella.cat/receptes-saludables/153/canelo-de-porro-i-brandada-de-bacalla