El nom d’aquesta sidreria del Baix Empordà és un joc de paraules, que prové dels termes Montgrí i Poma = Mooma. Ens suggereix l’entorn on s’ubica el Mas Saulot, un establiment de Palau Sator gestionat per la tercera generació de propietaris i el seu producte més preuat de l’explotació familiar: la poma.
Una fruita amb IGP Poma de Girona, que actualment aplega amb uns 80 productors a la província molt ben organitzats per comercialitzar conjuntament aquest producte sota la mateixa marca.
Un producte extra al que a Mooma li donen moltes vides: fan sucs naturals, sidres, licors, conserves, vinagres i olis, i totes aquestes especialitats elaborades d’una forma artesanal i sense additius.
Experiències en els pomerars
Però Mooma va més enllà i ofereix una ambientada sidreria-restaurant on es pot gaudir del paisatge i menjar des d’amanides fins a carns a la brasa en un espai singular envoltat de pomeres. També compta amb opcions aptes per vegetarians i vegans, així com persones celíaques o intolerants. A més de degustar els seus plats també hi pots anar a fer una sidra tranquil·lament o, en temporada d’estiu, d’un còctel al seu jardí.
A més, fan visites guiades entre les pomeres, on podràs ser partícip de tots els passos que segueixen per a crear la seva sidra: collita, fermentació, filtratge, gasificació i embotellat. El passeig finalitza amb un exquisit àpat al seu restaurant.