Entrem a la Setmana Santa i seguim confinats a casa. No obstant, els pastissers  catalans estan treballant perquè les famílies puguin celebrar la mona de Pasqua i entregaran mones a domicili.

La mona, una tradició catalana

A Catalunya, el diumenge Pasqua els padrins i padrines regalen al seu fillol/a una mona de Pasqua.  El dia següent, dilluns de Pasqua,  se la menjaran en família reunits també amb la colla d’amics. Moltes d’aquestes reunions es fan en mig de la natura o en cases rurals.

Aquest any la prepararàs o l’encarregaràs

Aquest any, passarem la Pasqua a casa i no podrem sortir a menjar la mona amb amics i família. No obstant, no per això deixarem de celebrar-la. Així doncs, tenim dues opcions,  elaborar-la a casa o encarregar a una pastissera que prepari mones a domicili.

Si et decideixes per preparar-la a casa, et facilitem aquest link on trobaràs la recepta de la mona tradicional elaborada amb ingredients de proximitat.

                            LA RECEPTA

Ara bé, si vols que el teu fillol o fillola rebi la seva mona també existeix la possibilitat de encomanar la mona a una de les més de 200 pastisseries de tota la Catalunya que s’han unit en la campanya #capnensensemona. El pastisser elaborarà la mona i l’entregarà directament al teu fillol o fillola.

Els pastissers es reinventen

El Gremi de pastissers de Catalunya que consideren que la crisi del coronavirus els afectarà en un 50% del seu rendiment. Per aquest motiu han proposat que l’1 de juny, dia de la segona Pasqua, es torni a celebrar la Mona i així no es perdi la festivitat.

A més, ja són els pastissers que s’han reinventat i durant aquests dies han començat a fer cursos online per fer mones casolanes o d’altres dolços.

I des del mateix Gremi de pastissers s’ha aglutinat les pastisseries que s’ofereixen per fer mones a domicili.

En aquest link trobareu totes les pastisseries de Catalunya adherides a la campanya #capnensensemona

LES PASTISSERRIES ADHERIDES A #CAPNENSENSEMONA