Una recepta deliciosa molt vistosa
Ingredients per a la recepta
- 1 làmina de pasta de full
- 16 espàrrecs verds de Cal Valls
- 50 g d’espinacs frescos de Cal Valls
- 100 g de formatge crema a temperatura ambient de la Formatgeria Laura
- 1 gra d’all
- 8 talls de pernil serrà fins
- ratlladura d’1 llimona
- 1 cullerada sopera de llavors de sèsam
- 1 ou batut
- 1 cullerada sopera d’oli d’oliva
Elaboració de la recepta
- Començarem preescalfant el forn a 200 graus. Seguidament tallem la nostra làmina de pasta de full en quatre quadrats iguals d’uns deu centímetres de costat, els col·loquem en una safata amb paper d’enfornar i els mantenim refrigerats fins al moment del farciment.
- Per fer el farcit fem bullir una petita quantitat d’aigua amb sal en una olla i hi afegim els espinacs deixant-ho coure durant cinc minuts, els escorrem bé, els piquem menudes a ganivet i les reservem. En un bol posem el formatge crema a temperatura ambient i li afegim la picada d’espinacs, el gra d’all picat molt petit i la ratlladura de llimona. Salpebrem.
- D’altra banda saltem en una paella amb una cullerada d’oli d’oliva els espàrrecs verds salpebrats, quan estiguin fets els emboliquem de quatre en quatre en dos talls de pernil serrà. Repartim el formatge crema en cada quadrat de pasta de full formant una línia en diagonal d’extrem a extrem, posem a sobre el paquet d’espàrrecs amb el seu pernil, i tanquem com un mocador. Batem l’ou i amb un pinzell de cuina vernissem la pasta de full i ho empolvorem amb les llavors de sèsam, enfornant durant 25 minuts o fins que estigui daurat.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Flor de Llúpol de La Vella Caravana, una cervesa artesana d’estil American Pale Ale, de color daurat, el llúpol s’expressa amb tota amplitud. Refrescant i amb un toc herbal amarg.
Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-aperitivos/panuelos-de-esparragos-y-espinacas-con-queso-crema-receta