A Mas La Riera de Sant Llorenç elaboren artesanalment melmelades extra seguint les receptes del seus avis. La masia, ubicada en plena natura del pre-Pririneu Català, al terme de Campdevànol del Ripollès, pertany a la família des de que el besavi Agustí la va adquirir l’any 1907.
Elaboren un producte amb ingredients de l’horta completament naturals, cuidats i collits en el seu punt òptim de maduració a la seva finca o en masies catalanes que cuiden dels seus fruiters o plantes ramelleres amb molta cura. Entre els seus proveïdors de confiança hi ha productors de maduixes de Sant Cebrià de Vallalta, albercocs de Terrades, taronges d’Alcanar o préssec de l’Ordal.
A més, s’encarreguen d’elaborar el seu producte seguint les receptes dels avis, com les de la ratafia, sense cap additiu, potenciador de sabor, conservants o altres. Per això redueixen en la mesura del possible la quantitat de sucre que hi afegeixen a les melmelades, no utilitzen glucoses ni productes edulcorants i no afegeixen aigua.
Així aconsegueixen unes melmelades amb noves fórmules, aplicant a la recepta original i algunes variants com els chutneys, especialitats gastronòmiques que venen d’altres cultures.
Melmelades tradicionals, melmelades innovadores
A Mas La Riera de Sant Llorenç fan melmelades tradicionals de poma, maduixa, taronja, pruna, carbassa i préssec també fan melmelades innovadores per persones que cerquen nous gustos com la de pebrot i tomàquet. Un altre focus el posen en una alimentació més saludable, com les melmelades elaborades amb herbes ramelleres: menta, farigola, fonoll, gingebre o ratafia feta a casa com la melmelada de poma i ratafia basant-se en una recepta familiar del segle XIX.
També comercialitzen dues salses de chutney, agredolces i originàries de la Índia, per acompanyar plats com vedella, pollastre, conill, poc, xai, formatge… contenen una base de seva dolça del seu hort. I finalment produeixen mel.