La formatgeria Marvall de El Vendrell elabora de forma artesanal amb el seu propi ramat diferents tipus de formatges i altres productes làctics de llet de cabra, de vaca i d’ovella.
És una empresa jove, fundada l’any 1996, tot i que la idea va néixer 25 anys enrere quan la família comença a dedicar-se a l’explotació ramadera, exportant la llet arreu de Catalunya. Per això, expliquen que els mou una gran tradició familiar des de fa molts anys. Un cop es va tenir la matèria prima, la llet de cabra, Marvall va començar com a empresa a elaborar els productes làctics, totalment artesans i seguint el mètode tradicional, com es feia en l’antiguitat.
Sense additius
El seu ramat de cabres és de raça francesa, concretament de la espècie Saanen, que atorga a la llet Marvall una aromàtica ben especial. L’alimentació del ramat és completament natural a base de farratge, cereals i verdures. A la seva dieta alimentària no s’inclouen additius ni pinsos complets, és a dir, que no porten conservants de cap tipus. I els farratges es posen sencers, sense trinxar, per tal d’aconseguir un subministrament correcte dels aliments.
Destaquen per l’estricte control sanitari (Universitat Autònoma de Barcelona) i pels rigorosos controls de sanitat de la Generalitat de Catalunya.
Formatges i productes lactis 100% artesanals
Marvall elabora els seus productes làctics, totalment artesans i seguint el mètode tradicional, com es feia en l’antiguitat. En tenen una bona varietat de referències elaborades, sobretot, amb llet de cabra. Entre elles, el Semicurat tipus Garrotxa, amb un gust suau i lleugerament acidós i fonedís al paladar, amb regust de nous, que resulta ideal en taules de formatges, a les amanides, en plats cuinats o bé sol; un Curat de cabra al romaní, recobert de romaní que li confereix un gust peculiar; o un fresc de cabra tipus Burgos, humit i un pèl salat, perfecte amb tomàquet i orenga, a les amanides, en postres o per a fer dietes.
La formatgeria també fa formatges singulars, com el de cabra amb farina de garrofa, que agafa el sabor suau d’aquest llegum i el seu color marronós, o el Gran Reserva d’ovella, un curat de sabor molt intens i poc salat, molt adient per a taula de formatges amb un bon vi negre.
A més, realitzen mató de llet de cabra, de forma tradicional, rul·lo de cabra i la pasta tova 100% formatge de cabra, amb textura compacta i un gust lleuger, i iogurts de cabra de maduixa i llimona.