Un filet de porc amb un toc diferent
Ingredients de la recepta
- 600 g de filets de porc Duroc de Carns Trias
- Mantega
- Sal
- Pebre
Per elaborar la salsa:
- 1 dl i ½ de cervesa
- 1 de i ½ de brou de verdures o vedella
- 3 escalunyes
- 1 tros de porro i d’api
- 1 pastanaga
- 2 branquetes de farigola
- 3 baies de jengibre
- 1,5 dl de crema de llet
- Fulles de llorer fresc, per adornar
Elaboració de la recepta:
Fregiu en una paella a foc fort els medallons amb mantega. (2 minuts cada cara)
Afegiu sal i pebre als medallons i seguidament els col-loquem al forn preescalfat a 70 graus.
Desglaça la paella amb una mica d’aigua.
Al líquid desglaçat afegeix-hi, la cervesa, el brou de verdures o vedella, les escalunyes, el porro i l’api, la farigola, i les baies de ginebra.
Cuina fins a reduir a la meitat, cola, agrega la crema de llet i assaona amb sal i pebre
Per últim col•loca els medallons amb la salsa en els plats i decora-ho amb llorer.
Cal destacar que aquest plat es pot servir amb un gratinat de carbassa i patates.
Maridatge
Per acompanyar aquests deliciosos medallons de filet de porc us recomanem la cervesa La Solana de CTRETZE
Recepta extreta de Carns Trias
Font i fotografia de: receptes.cat, Joan C.