La truita de riu és un peix de muntanya molt típic de Catalunya, particularment en rius i estanys pirinencs, i que es cria en aigües fredes, netes i clares. Aquesta tipologia de peix és una bona font de greixos insaturats, en omega3 i amb propietats cardiòlogues. A més, conté una alta aportació de proteïnes amb gran valor nutricional i és rica en fòsfor i potassi. Per tant, poques excuses et falten per negar-te a provar aquesta recepta de muntanya.
La truita de riu que et portará els sabors més naturals
Per això, avui et proposem una recepta d’Aromis, un bloc on t’explica els passos a seguir per a aconseguir cuinar al detall aquest peix.
Ingredients de la recepta (Per a 4 persones)
- Una truita de riu neta i sense espines
- Tres cullerades de sal amb herbes mediterrànies Aromis
- Un all picat
- Quatre llesques de cansalada tallada molt fina
- Una cullerada de pernil serrà picat
- Oli d’oliva extra verge
- Uns tomàquets per acompanyar
Elaboració de la truita de riu
1. Primer hem de barrejar la sal amb herbes mediterrànies, el pernil picat i l’all en un bol.
2. Seguidament amanim amb una mica d’oli d’oliva.
3. Farcim amb la barreja la truita i la tanquem.
4. Aprofitem les llesques de cansalada per embolicar-la tot tancant-la.
5. En una paella amb un rajolí d’oli fregim la truita fins que la cansalada estigui daurada.
6. Servim el plat acompanyant-lo de tomàquets amanits amb oli.
Maridar un bon peix
El peix necessita del seu acompanyant. I mai pot caminar sense un bon vi. En aquest cas, el peix va amb el vi blanc. Per això, per acompanyar aquest plat amb autèntics sabors naturals, us recomanem un Mussons blanc 2009 de Mussons Vins, Un vi suau i d’evolució lleugerament àcida. Així doncs, ja ho tenim tot. Salut!