En marxa cuina! Històries d’un cuiner amb rock’n’roll, és el nou llibre de Marc Ribas, el cuiner més mediàtic i popular de TV3 publicat per Cossetània Edicions.
Marc Ribas estrena llibre: “En marxa cuina!”
Ribas ens ofereix més receptes brutals saboroses, fàcils i sorprenents de cuina tradicional catalana sense oblidar aspectes actuals, amb productes frescos i de proximitat. Sobretot, però, el cuiner es despulla i mostra el seu cantó més personal.
La seva intenció és deixa entrar el lector a la seva cuina, a través de vivències úniques i divertides, fins i tot extravagants, que li han passat davant dels fogons i amb els clients dels restaurants on ha treballat.
Llibre íntim i sincer
El llibre parla sobre les improvisacions que cal fer en situacions de descontrol i un pel surrealistes, però que passen en la realitat. Per exemple, de sobte s’omple la sala de comensals que no es tenia previst, de clients excessivament bromistes que deriven a una situació compromesa per als cambrers o d’altres amb poca cultura gastronòmica que es pensen que en saben més que ningú.
També fa adaptacions a les noves tendències com el veganisme o a situacions com les al·lèrgies, de comensals que no es volen aixecar de taula, dels recursos davant els petits accidents de cuina, de les peticions curioses d’alguns clients, entre d’altres. De fet, cadascuna de les històries deriva en dues receptes relacionades, plenes de rock’n’roll, que faran les delícies del lector.
Ribas, el cuiner més mediàtic
Marc Ribas és gironí i ha esdevingut en els darrers temps el cuiner popular i rock’n’roller del programa de sobretaula Cuines. També és conegut pel seu paper com a presentador de Joc de cartes, el reality show gastronòmic de TV3, i anteriorment havia passat pels fogons de diversos restaurants.
En un d’ells és el Capritx, on es va creuar amb el que ara és el seu soci, el xef Artur Martínez, i des de llavors han treballat plegats en diferents projectes gastronòmics. Malgrat la dilatada carrera a la cuina, en Marc és artista de formació.
El podeu trobar a Terrassa i Barcelona
La cuina el va atrapar quan treballava en un restaurant durant l’etapa d’estudiant. Marc Ribas viu a Terrassa i aprofita els dies que no és de rodatge per cuinar en aquesta ciutat. Si el voleu tastar, només cal que aneu a la Taverna del Ciri (Terrassa) i del Panot (Barcelona).
El seu primer llibre el va publicar el 2018 amb la mateixa editorial sota el títol: Brutal. Les receptes de Marc Ribas.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!