Benvinguts/des gourmets, avui us presentem els macarrons amb bacallà i allioli.
Un plat amb un sabor molt casolà
Ingredients per als macarrons amb bacallà i allioli
- 320 g de macarrons ecològics de Riet Vell
- 200 g de bacallà esqueixat i dessalat de Pairó Fish
- 4 tomàquets madurs trinxats
- 1 ceba gran trinxada
- pebre
- llorer
- oli d’oliva del Rebost del Maresme
- sal
- aigua
- VARIANTS:
– Ho podeu gratinar amb formatge
– Ho podeu servir amb allioli del Rebost del Maresme
Elaboració de la recepta
- És recomanable posar el bacallà en remull el dia abans i canviar l’aigua dues o tres vegades, però si ho feu el mateix dia li haureu de canviar l’aigua entre 6 i 8 vegades en un termini de 2-4 hores….i no us quedarà salat.
- D’entrada, posarem abundant aigua a bullir en una olla….amb el llorer i una mica de sal. Un rajolí d’oli picant també.
- Netegem els tomàquets…i els ratllem. La ceba, la piquem.
- En una paella amb un rajolí d’oli, sofregim la ceba amb una mica de llorer també. A foc baix… deixem que vagi caramel·litzant.
- Passats uns 5-10 minuts…afegirem un rajolí de vi. Això no apareix a la recepta del corpus…però el sucre del vi ajudarà a enfosquir el sofregit. No massa, com un glop. Aneu-la remenant per evitar que es cremi i poc a poc s’evaporarà tot el líquid i anirà agafant coloret.
- En aquest punt….incorporarem el tomàquet ratllat. Una miqueta de sucre, per allò de l’acidesa del tomàquet. Una mica de sal… i ho deixem 5-8 minutets més….que redueixi el suc del tomàquet.
- Quan bulli l’aigua tirem els macarrons. La idea és tenir-los apunt sense haver de refredar-los ni mullar-los amb aigua un cop cuits….que perden tot el sabor.
- Una mica de pebre negre al sofregit. I de seguida començarà a estar cuit el tomàquet.
- Ara, ho posem en un bol per triturar. Aquest pas no és imprescindible, però així queda la salsa més fina.
- Amb la batedora elèctrica ho piquem.
- Aboquem de nou el sofregit… i el reservem.
- Els macarrons ja són cuits….els escorrem.
- Escalfem una mica el sofregit i hi incorporem el bacallà dessalat. Ho remenem una mica…i amb 2 o 3 minuts, amb la mateixa escalfor, ja estarà el bacallà cuit.
- Incorporem els macarrons.
- Ho remenem tot plegat. Aquest pas és opcional, però podeu gratinar-los al forn una mica.
- En qualsevol cas, es recomana servir-los amb una allioli.
- Els macarrons, amb els trossets de bacallà, barrejats amb l’allioli estan molt bons.
Maridatge macarrons amb bacallà i allioli

Podeu acompanyar aquest plat amb un Almodi Petit Blanc d’Altavins, un vi blanc color groc pàl·lid amb matisos verds. Aromes de poma i plàtan, i algunes notes cítriques. A la boca és amable i rodó, amb una bona acidesa.
Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2013/04/macarrons-amb-bacalla.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!