macarrons-bacalla

 

Un plat amb un sabor molt casolà

 

Ingredients per a la recepta

  • 320 g de macarrons ecològics de Riet Vell
  • 200 g de bacallà esqueixat i dessalat de Pairó Fish
  • 4 tomàquets madurs trinxats
  • 1 ceba gran trinxada
  • pebre
  • llorer
  • oli d’oliva del Rebost del Maresme
  • sal
  • aigua
  • VARIANTS:
    – Ho podeu gratinar amb formatge
    – Ho podeu servir amb allioli del Rebost del Maresme

 

Elaboració de la recepta

  1. És recomanable posar el bacallà en remull el dia abans i canviar l’aigua dues o tres vegades, però si ho feu el mateix dia li haureu de canviar l’aigua entre 6 i 8 vegades en un termini de 2-4 hores….i no us quedarà salat.
  2. D’entrada, posarem abundant aigua a bullir en una olla….amb el llorer i una mica de sal. Un rajolí d’oli picant també.
  3. Netegem els tomàquets…i els ratllem. La ceba, la piquem.
  4. En una paella amb un rajolí d’oli, sofregim la ceba amb una mica de llorer també. A foc baix… deixem que vagi caramel·litzant.
  5. Passats uns 5-10 minuts…afegirem un rajolí de vi. Això no apareix a la recepta del corpus…però el sucre del vi ajudarà a enfosquir el sofregit. No massa, com un glop. Aneu-la remenant per evitar que es cremi i poc a poc s’evaporarà tot el líquid i anirà agafant coloret.
  6. En aquest punt….incorporarem el tomàquet ratllat. Una miqueta de sucre, per allò de l’acidesa del tomàquet. Una mica de sal… i ho deixem 5-8 minutets més….que redueixi el suc del tomàquet.
  7.  Quan bulli l’aigua tirem els macarrons. La idea és tenir-los apunt sense haver de refredar-los ni mullar-los amb aigua un cop cuits….que perden tot el sabor.
  8. Una mica de pebre negre al sofregit. I de seguida començarà a estar cuit el tomàquet.
  9. Ara, ho posem en un bol per triturar. Aquest pas no és imprescindible, però així queda la salsa més fina.
  10. Amb la batedora elèctrica ho piquem.
  11. Aboquem de nou el sofregit… i el reservem.
  12. Els macarrons ja són cuits….els escorrem.
  13. Escalfem una mica el sofregit i hi incorporem el bacallà dessalat. Ho remenem una mica…i amb 2 o 3 minuts, amb la mateixa escalfor, ja estarà el bacallà cuit.
  14. Incorporem els macarrons.
  15. Ho remenem tot plegat. Aquest pas és opcional, però podeu gratinar-los al forn una mica.
  16. En qualsevol cas, es recomana servir-los amb una allioli.
  17. Els macarrons, amb els trossets de bacallà, barrejats amb l’allioli estan molt bons.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Almodi Petit Blanc d’Altavins, un vi blanc color groc pàl·lid amb matisos verds. Aromes de poma i plàtan, i algunes notes cítriques. A la boca és amable i rodó, amb una bona acidesa.

almodi-petit-altavins

Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2013/04/macarrons-amb-bacalla.html