Un arròs deliciós i molt ràpid de cuinar
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 220 g arròs bomba d’Entornalls
- 6 galeres
- 6 gambes
- 2 sípies
- 1/2 ceba ratllada
- 1 nyora
- 20 g ceps secs
- 1 l brou de peix i marisc amb sofregit
- sal
- oli d’oliva verge extra d’Entornalls
Elaboració de la recepta
- Posa els ceps en remull amb aigua tèbia.
- En una paella, escalfa 3 cullerades d’oli d’oliva a foc mitjà.
- Quan l’oli estigui calent, fes les gambes i les galeres un minut per cada costat. Reserva-les.
- Talla la sípia a daus petits i sofregeix-la en el mateix oli. Deixa-la coure 5 minuts donant unes voltes de tant en tant.
- Afegeix la ceba ratllada a la paella i deixa que es sofregeixi 10 minuts fins que estigui daurada.
- Escorre els ceps i afegeix-los juntament amb la nyora i dóna un parell de voltes.
- Incorpora el brou i puja el foc fins que bulli.
- Un cop bulli el brou, afegeix les galeres i l’arròs i cou 10 minuts a foc fort. Passat el temps, baixa el foc i continua la cocció durant 8 minuts.
- Posa les gambes sobre l’arròs, retira del foc i tapa la paella. Deixa reposar 5 minuts abans de servir.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Cargol Treu Vi d’Alemany i Corrió, un vi sec, mineral i salí. Un xarel·lo amb aromes de muntanya.
Recepta extreta de: http://blogs.cuina.cat/pebrotsverds/2014/05/27/arros-amb-galeres-i-ceps/