arros-galeres-ceps

 

Un arròs deliciós i molt ràpid de cuinar

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 220 g arròs bomba d’Entornalls
  • 6 galeres
  • 6 gambes
  • 2 sípies
  • 1/2 ceba ratllada
  • 1 nyora
  • 20 g ceps secs
  • 1 l brou de peix i marisc amb sofregit
  • sal
  • oli d’oliva verge extra d’Entornalls

 

Elaboració de la recepta

  1. Posa els ceps en remull amb aigua tèbia.
  2. En una paella, escalfa 3 cullerades d’oli d’oliva a foc mitjà.
  3. Quan l’oli estigui calent, fes les gambes i les galeres un minut per cada costat. Reserva-les.
  4. Talla la sípia a daus petits i sofregeix-la en el mateix oli. Deixa-la coure 5 minuts donant unes voltes de tant en tant.
  5. Afegeix la ceba ratllada a la paella i deixa que es sofregeixi 10 minuts fins que estigui daurada.
  6. Escorre els ceps i afegeix-los juntament amb la nyora i dóna un parell de voltes.
  7. Incorpora el brou i puja el foc fins que bulli.
  8. Un cop bulli el brou, afegeix les galeres i l’arròs i cou 10 minuts a foc fort. Passat el temps, baixa el foc i continua la cocció durant 8 minuts.
  9. Posa les gambes sobre l’arròs, retira del foc i tapa la paella. Deixa reposar 5 minuts abans de servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Cargol Treu Vi d’Alemany i Corrió, un vi sec, mineral i salí. Un xarel·lo amb aromes de muntanya.

cargol-treu-vi-alemany-corrio

Recepta extreta de: http://blogs.cuina.cat/pebrotsverds/2014/05/27/arros-amb-galeres-i-ceps/