Benvolguts/des gourmets, avui us portem una recepta de Coca de llimona i oli d’oliva.
Una recepta de pastisseria a casa teva
Ingredients per a la recepta
- 4 ous
- 250g de sucre
- 1/2 tassa d’oli d’oliva Spelunca Premium de l’Agrària Espluguenca
- 1/2 culleradeta de sal
- 1 culleradeta essència de vainilla
- 2 llimones (ratlladura)
- 200 ml de iogurt bevible
- 500 g farina de llevat
- sucre glacé
Elaboració de la coca de llimona
- El primer que farem per elaborar aquest fet serà batre els ous i el sucre.
- A continuació, afegirem l’oli en forma de fil i seguirem batent.
- Quan es barregi i unifiqui tot, deixarem de batre i afegirem el iogurt.
- Seguidament, perfumarem la nostra barreja amb essència de vainilla i amb la ratlladura de pell de llimona.
- Després afegirem la farina tamisada.
- Un cop tinguem la barreja feta la col·locarem en un motlle arrodonir desmotllable o de silicona (emmantegat i enfarinat prèviament).
- Cuinarem la coca de llimona i oli d’oliva a 150ºC de 40 a 50 minuts.
- Passat el temps retirarem del forn el pa de pessic, deixarem que refredi i cobrirem la seva superfície amb un glacejat que haurem preparat i que haurem elaborat amb sucre glacé i unes gotetes d’aigua i llimona.
Maridatge per la coca de llimona
Podeu acompanyar aquest plat amb un Cava Brut Nature Reserva de El Mas Ferrer, un cava de color groc brillant que d’aroma és intens amb fina crema i notes de criança. És fresc en boca amb tocs de flors i polpa de cítrics. Bombolla molt fina i molt ben integrada.
Recepta extreta de: http://www.demoslavueltaaldia.com/receta/torta-de-limon-y-aceite-de-oliva
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!