El llom a la mostassa és una recepta que encantarà a tothom, però especialment a dos col·lectius: als que s’inicien en l’art de la cuina, ja que és facilíssim de fer i el resultat és extraordinari… i es clar, als amants de la mostassa, que no són precisament pocs.

Ingredients necessaris per fer llom a la mostassa;
- Un bon filet de llom de porc
- Mostassa
- Vi blanc
- Sal, pebre i oli
- Una mica d’arròs basmati per acompanyar
Posem-nos a fer llom
- Compra un bon filet: Necessitem una bona peça de filet de llom de porc. És una peça agraïda, ja que no et costarà cap dineral, i en canvi, et permetrà gaudir d’una recepta deliciosa. Demana, si pots, que te’l deixin ben net de greixos i fibres.
- Prepara la peça: Un cop a casa, hauràs de salpebrar-lo. Recorda que estem fent llom a la mostassa, així que millor que no et passis amb el pebre si no és que vols que se’t repeteixi el menjar durant tota la setmana.
- Unta-ho amb mostassa: Ara toca una part una mica bruta, així que esperem que no tinguis gaires manies. I és que ha arribat l’hora d’untar ben untat el llom amb la mostassa. Amb una bona mostassa, eh? El que t’estalvies comprant filets de porc, i no de vedella, inverteix-ho amb una bona mostassa. I no tinguis por de passar-te, que n’hi hagi.
L’hora d’escalfar
- Cap al forn! Posa’l en una safata de forn untada en oli, i bateja’l amb un bon raig de vi blanc. Ha arribat el torn perquè sigui el forn, qui treballa. L’hauràs de tenir mitja horeta ben bona a una temperatura que voregi els 200 graus. Vés revisant-lo, com sempre et recomanem.
- Presenta, serveix, i menja! Fileteja a trossos, i presenta. Per fer-ho, fes una base de mostassa (sí, el llom a la mostassa porta molta mostassa, qui ho diria!) i posa-hi els filets a sobre. Et recomanem que ho acompanyis amb una muntanyeta d’arròs basmati o thai, hi queda genial!
Ho maridarem amb el vi negre D.O. Conca de Barberà, Terrer de Coma Giró Ribot.
Primer de tot, en nas, en una primera capa, apareixen notes de fruita vermella carnosa, maduixots i cirera. Després, en un segon pla, afloren records balsàmics de regalèssia, embolcallades per notes nobles d’envelliment ( xocolata, toffee i vainilla). A més, en boca, entrada àmplia i fresca, amb un bon pas per boca, estructurat. El taní, persistent i elegant, es fon en un final de boca lleugerament amarg. Post gust llarg i intens.

La veritat és que difícilment trobarem receptes més gustoses i alhora més senzilles de fer en el receptari d’El Gourmet Català que el llom a la mostassa. I aquesta, a no ser que un no sigui amant de la mostassa (sembla increïble, però hi ha gent per a tot!), l’has de tenir sense dubte, a la llista de favorits!
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!