Ingredients:
- 1 llebre
- 300 grams de cebetes
- Pastanaga
- Escarola
- Un got de vi blanc
- 2 Fulles de llorer
- Pebre negre
- Oli d’oliva i sal
Preparació:
- Per preparar aquest carn ben saborosa, cal que netegem bé la llebre i podem trossejar-la nosaltres mateixos o que ho faci el carnisser d’on hagueu comprat la carn. Li posem sal. Col·loquem la carn en una cassola amb oli d’oliva i la sofregim durant uns minuts. Després, afegim el vi blanc i deixem que s’evapori.
- A continuació, cobrim la llebre en aigua i aboquem les cebetes pelades i senceres i les fulles de llorer. Deixem que bulli durant dues hores, afegint més aigua si es necessari.
- Passat el temps, hem de comprovar si la carn està Si ja ho està, l’empebrem per sobre i afegim les rodanxes de pastanaga. Deixem bullir 20 minuts més.
- Quan ja estigui tot ben tendre, ho emplatem i posem una amanida d’escarola coma guarnició.
Maridatge:
Per acompanyar aquest plat us recomanem el 100% Merlot de Coma-Romà, un excel·lent vi negre procedent del Penedès. Aquest tipus de vi és molt adequat per les carns de caça, ja que el cep del merlotés suau i subtil i combina perfectament amb aquest tipus de carn.