llebre recepta maridatge

Ingredients:

  • 1 llebre
  • 300 grams de cebetes
  • Pastanaga
  • Escarola
  • Un got de vi blanc
  • 2 Fulles de llorer
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva i sal

 

Preparació:

  1. Per preparar aquest carn ben saborosa, cal que netegem bé la llebre i podem trossejar-la nosaltres mateixos o que ho faci el carnisser d’on hagueu comprat la carn. Li posem sal. Col·loquem la carn en una cassola amb oli d’oliva i la sofregim durant uns minuts. Després, afegim el vi blanc i deixem que s’evapori.
  2. A continuació, cobrim la llebre en aigua i aboquem les cebetes pelades i senceres i les fulles de llorer. Deixem que bulli durant dues hores, afegint més aigua si es necessari.
  3. Passat el temps, hem de comprovar si la carn està Si ja ho està, l’empebrem per sobre i afegim les rodanxes de pastanaga. Deixem bullir 20 minuts més.
  4. Quan ja estigui tot ben tendre, ho emplatem i posem una amanida d’escarola coma guarnició.

negre

Maridatge:

Per acompanyar aquest plat us recomanem el 100% Merlot de Coma-Romà, un excel·lent vi negre procedent del Penedès. Aquest tipus de vi és molt adequat per les carns de caça, ja que el cep del merlotés suau i subtil i combina perfectament amb aquest tipus de carn.