Recepta de  verat marinat amb llit d'arròs

Ingredients:

  • 1 verat
  • 150 grams d’arròs
  • Oli de gira-sol
  • Salsa de soja
  • Vinagre
  • 1 Tomàquet
  • 1 Cogombre
  • 1 Ceba

 

Preparació:

  1. Per preparar el verat, un excel·lent peix blau, primer l’hem de marinar la nit anterior abans de començar a fer la recepta. Per marinar-ho, posem el verat en una safata amb l’oli de gira-sol, salsa de soja i vinagre. La quantitat dels tres líquids depèn dels gustos de cadascú. Deixem que la carn s’entendreixi durant la nit.
  2. El dia següent, bullim l’arròs (la varietat d’arròs va a gust) durant els temps que ens indiqui les instruccions de fabricant. Quan l’arròs estigui bullit, l’emplatem amb un motlle.
  3. Quan tinguem ja el llit d’arròs hi posem per sobre trossets petitons de tomàquet, cogombre i ceba.
  4. Finalment, col·loquem el verat marinat per sobre el llit d’arròs i ho reguem tot amb la pròpia salsa. Ja només cal gaudir-ho. Bon profit a tothom!

 

Maridatge:

Per maridar aquest plat us recomanem la cervesa Indian Pale Ale de Gothia Launia. Les cerveses de la varietat Ale són una bona opció per gaudir dels peixos blaus com el verat, la sardina, la tonyina, el salmó… L’amargor de la cervesa Ale dona un deliciós contrapunt a aquest tipus de peix.

 

recepta verat marinat amb arros maridatge gothia launia