Benvolguts/des gourmets, avui us portem l’amanida de secallona amb pa amb tomàquet més tradicional i catalana que podràs tastar. És una recepta fàcil, senzilla, i ràpid. Però, és una delícia. Emana molta tradició del nostra país amb embotits i el pa amb tomàquet, quelcom essencial a Catalunya.
Aquest àpat es podria prendre, perfectament, per esmorzar, d’aquells de forquilla. En aquest cas, és molt important escollir bé els embotits. Sempre s’ha d’apostar pels productes de kilòmetre 0, de grangers i productors de proximitat i de la terra. D’aquesta manera, garanteixes la qualitat i fomentes l’economia circular.
Ingredients per a la recepta
- Secallona de Xolís D’Adons
- Llesques de pa
- Tomàquets
- Fulles d’enciam
- Oli d’oliva verge extra
- Alls
Preparació de l’amanida de secallona
- Primer de tot, preparem les llesques en un plat i freguem alls al pa. Després fem el mateix però amb el tomàquet.
- Després afegim primer l’enciam, després posem rodanxes de tomàquet per sobre i a munt de tot hi afegim trossos de secallona de Xolís d’Adons.
- Finalment, ho reguem tot amb oli d’oliva i si es vol, es pot posar sal o algun tipus de vinagreta. I així ja tenim un esmorzar ben potent i català!
Recepta cedida per el blog de Xolís d’Adons.