El Consell Comarcal de les Garrigues ha iniciat la campanya “Compra a les Garrigues” per sensibilitzar a la població de la comarca en comprar producte de proximitat.

L’aposta pel producte artesanal del territori ja era plausible abans de la crisi del coronavirus. No obstant, l’arribada del covid-19  a Catalunya ha intensificat la necessitat de transmetre la importància de consumir producte de proximitat.

S’ha realitzat un vídeo per difondre la campanya, “Compra a les Garrigues”

El Consell Comarcal de les Garrigues, en col·laboració amb Le Borges TV, han creat un vídeo promocional on s’exposa els diferents productes que s’elaboren a la terra. És un vídeo on els protagonistes són tant els productors garriguencs com el producte que conreen o produeixen.  (Aquí pots visualitzar el vídeo)

Aquests protagonistes són pagesos, agricultors, apicultors.. que lluiten cada dia contra grans línies de consum. Individualment és molt difícil que aconsegueixin vèncer. Per aquest motiu, neix la campanya “Compra a les Garrigues”.

És imprescindible la unió per garantir la supervivència del producte de proximitat

El treball dels pagesos de les Garrigues assegura minimitzar la petjada en l’ecosistema i enforteix l’economia local.

Però ells sols no poden aconseguir-ho. Així ens ho diu el Consell Comarcal de Les Garrigues. El mateix president del Consell, Jaume Setó, ha declarat “l’emergència sanitària obliga més que mai a fer una aposta pels productes del territori i de km0″. I Ressalta” l’objectiu del vídeo es donar a conèixer els productors i que la gent, davant aquesta situació de confinament, compri i consumeixi productes de la terra”.

I per qui no conegui amb detall aquesta comarca, us facilitem un llistat dels excel·lents productes de proximitat que s’hi elaboren:

  • Embotits provinents del porc.
  • Làctics com els iogurts, formatge fresc i el mató.
  • Safrà.
  • Mel i melmelades.
  • Fruita seca, sobretot ametlla.
  • Fruita dolça com la poma i el préssec.
  • Oli
  • Vi

I si ets productor, botiga o restaurant i et vols anunciar al Gourmet català, fes-ho quí