
L’Elefant amb el que Lluc Crusellas va guanyar el concurs World Chocolate Master
Cada cop queda menys per a Setmana Santa, moment en que destacarà l’elaboració gastronòmica per excel·lència, les mones de Pasqua. Unes mones que fan les delícies de nens i nenes amb les creacions de fantasia, principalment realitzades amb xocolata.
L’Elefant, la mona de pasqua del moment
Per a aquesta esperada ocasió, el millor xocolater del món, el català Lluc Crusellas ha creat un elefant de xocolata. Una versió en petit de l’Elefant amb el que el pastisser va guanyar fa 4 mesos el guardó de World Chocolate Master (WMC), és a dir millor xocolater del món a París.
La mona de Pasqua de Crusellas es pot trobar a La Pastisseria El Carme, a Vic, a partir d’avui. El mestre pastisser presenta una edició limitada elaborada amb xocolata negra i amb llet. L’original creació de xocolata té aquestes característiques: 1.500 grams de pes, 30 cm d’alçada i és una rèplica exacta de l’elefant que va enamorar el jurat i el públic de París, i que es podrà gaudir per la Pasqua aquest 2023. El preu del sofisticat dolç és de 75 euros.
Una eminència catalana a la pastisseria
Nascut a Santa Eulàlia de Riuprimer, el jove pastisser català de 27 anys es va iniciar en el món de la pastisseria sent un noi molt jove. Amb només 17 anys va ajudar el xef Nandu Jubany a preparar les postres al seu restaurant premi Michelin, i després va formar-se a l’Escola de Pastisseria Hofmann i a l’Espai Sucre de Barcelona.
La seva carrera professional va començar quan va entrar a l’obrador de la pastisseria Josep Maria Rodríguez -premi La Coupe du Monde de la Pâtisserie– de Barcelona, on va aprendre mètodes d’elaboració, organització i treball en equip. Més endavant, l’any 2018, es va incorporar a la Carme Pastisseria de Vic com a pastisser i al grup Pavic, que gestiona diverses pastisseries i forns de pa per tot Osona.
El 2021 va ser el representant espanyol al World Chocolate Masters, l’únic concurs a nivell mundial que valora el talent dels xocolaters.
Ha treballat amb professionals d’altres disciplines, com l’empresa de disseny barcelonina Makeat, amb qui ha dissenyat creacions en 3D. El treball que li va permetre entrar a la final del WMC va ser una escultura de xocolata inspirada en la forma espiral de l’ADN i els motius florals. De la mateixa manera, va guanyar la final del WMC 2022 amb una reproducció d’un elefant de xocolata dempeus que mostra les dues possibles cares del futur.