L’emblemàtica Granja Vendrell de Barcelona, al número 59 del carrer Girona, ha reviscolat fa més d’un any des de que la restauradora Ariadnna Grau va recuperar-la conservant tot, però aportant-li un toc més europeu. Ara, a més d’esmorzar, s’hi pot dinar i prendre-hi alguna especialitat de la casa fins a les 17h, que és quan tanca l’establiment.
La Granja original va obrir les portes el 1921 i durant gairebé cent anys va ser tot un referent per als veïns de la Dreta de l’Eixample i de la ciutat. S’hi celebraven comunions, banquets, però sobretot, les cues es formaven per la seva famosa nata, elaborada artesanalment al mateix local per tres generacions de la mateixa família.
El 2019, a dos anys de complir els cent anys d’activitat, aquest preciós establiment d’aires art déco, va abaixar la persiana. Per sort, el 2020, l’Arianna, que en aquells moments dirigia el restaurant italià Meneghina al Born, va recuperar aquest local icònic, mantenint la seva essència i personalitat.
Els dinars de la nova Granja Vendrell proposen una cuina tradicional amb un punt de creativitat. L’oferta de plats depèn del que hi hagi al Mercat de la Concepció d’on es nodreix dels seus ingredients. Fan la seva mantega i unes postres per llepar-s’hi els dits.
L’Ariadnna ha tingut l’encert de continuar muntant la nata tradicional d’aquest establiment centenari, respectant la recepta de Demetri Vendrell, fent servir la mateixa màquina que van fer servir durant una pila d’anys els propietaris inicials. L’envasen i la venen als veïns i gent d’arreu que es passa per la granja per tenir-ne de ben fresca a casa.
També elaboren els seus propis envinagrats, que es poden comprar per endur i tenen una interessant oferta de vins.
En definitiva una singular granja amb oferta de gastrobar que fa ganes de visitar.